FUNNET PÅ CELLA: Disse kostymene og flaskene er blitt beviser etter at de 28 fangene stakk av fra Nova Mutum-fengselet i Brasil. Tre kvinner skal ha forført tre fengselsvakter, og derettet dopet dem ned, før de åpnet dørene i fengselet. Foto: Politiet
FUNNET PÅ CELLA: Disse kostymene og flaskene er blitt beviser etter at de 28 fangene stakk av fra Nova Mutum-fengselet i Brasil. Tre kvinner skal ha forført tre fengselsvakter, og derettet dopet dem ned, før de åpnet dørene i fengselet. Foto: PolitietVis mer

- Lurte fangevokterne med orgie og dopet dem ned. Så stjal de våpen og slapp ut 28 fanger

Brasiliansk politi med full etterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble nok en over gjennomsnittet dårlig dag for de tre fangevokterne som våknet opp omtåket i Nova Mutum-fengselet i Brasil torsdag.

I løpet av natta før hadde de tre blitt forført og neddopet av tre kvinner, som nå var søkk borte fra fengselet. Det samme var 28 innsatte, skriver blant annet Telegraph.

28 fanger rømte 28 innsatte fra fengselet klarte å rømme etter den svært utspekulerte og vellykkede rømningsplanen, informerte politiet om på en pressekonferanse før helga.

Ifølge politisjef Angelina de Andrades Ferreira, ble de tre vaktene funnet nakne og bundet med håndjern i det som egentlig er de innsattes celler.

Politiet mener det var en av de mannlige innsatte i fengselet som sto bak planen, og at det var hans kjæreste og to venninner som sto for utførelsen.

Rundt klokka 03.00 natt til torsdag kom de tre kvinnene til vaktenes oppholdsrom. De hadde kledd seg opp i avslørende og tettsittende politikostymer og overbeviste vaktene om at de ønsket en orgie. Vaktene ble med de tre kvinnene på cella.

- Planen var å forføre vaktene. De ga dem billig whisky med substanser for å dope dem ned, sa Ferreira på en pressekonferanse ifølge brasilianske Globo.

Stjal våpen Straks etter at vaktene ble slått ut av drinken, skal kvinnene ha stjålet nøklene deres. Deretter låste de opp alle cellene i fengselet. Ifølge Daily Mail spaserte 28 fanger ut av fengselets hovedutgang.

Fangene skal ifølge avisa ha tatt med seg flere våpen og ammunisjon. Ifølge politiet fikk de med seg tre rifler, pumpehagle og revolvere.

Fengselet ligger i Cuiaba i det sentrale Brasil, og av de 28 rømlingene, var åtte av dem tatt og gjeninnsatt i fengselet på fredag. Én av dem skal ha gått beruset rundt i Nova Mutum-sentrum med ett av fengselets rifler.

Vaktene som ble offer for den utspekulerte planen, er nå arrestert og siktet i saken. En rekke av bildene fra da vaktene ble funnet fortumlet og nakne på fengselsgulvet, har blitt lekket og seinere delt heftig i sosiale medier.