- Lurte fulle menn i sex-fella

Kvinner av romfolket skal ha spesialisert seg på å stjele penger fra fulle nordmenn som lot seg lure i sex-fella.

GROV MENNESKEHANDEL: Tre kvinner og tre menn er tiltalt for grov menneskehandel og en rekke andre straffbare forhold i Bergen tingrett. Foto: Leif Stang/Dagbladet
GROV MENNESKEHANDEL: Tre kvinner og tre menn er tiltalt for grov menneskehandel og en rekke andre straffbare forhold i Bergen tingrett. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Når barer, puber og andre restauranter stengte om natta, skal kvinnene blant det reisende romfolket ha tatt stilling i nærheten for å lure fulle menn inn i en mørk gate. De fristet med seksuelle tjenester. En ung kvinne skal ha hengt seg på en mann mens de andre kvinnene og jentene holdt seg i nærheten.

Ei jente, som nå er 14 år gammel, har i avhør med politiet forklart at kvinnene fristet med seksuelle tjenester og krevde pengene betalt på forhånd.

Så snart mennene hadde fått buksene ned på knærne, løp de bort med pengene. Andre fortellinger går på at de gjerne rappet lommebøkene for så å skrike høyt og og løpe avsted med alt innhold.

Giftet bort Avhøret med den unge jenta ble avspilt i Bergen tingrett i går. Hun er tatt hand om av barnevernet og bor nå i et fosterhjem i Rogaland. Tre voksne kvinner og tre menn sitter tiltalt for grov menneskehandel, i tillegg til mange andre straffbare forhold.

Jenta fortalte at hun ble giftet bort da hun var 13 år gammel, og at hun ved flere anledninger er blitt holdt fast av voksne slik at mannen hennes skulle kunne ha samleie med henne.

- Skrek høyt - Jeg strittet imot og skrek så høyt jeg kunne. Det hendte at de bandt fast beina mine, men når jeg hadde armene fritt, klarte jeg å slå tilbake. Min mann klarte ikke å få til samleie med meg, forklarte hun.

Flere unge jenter, som er blitt giftet bort i svært ung alder, har forklart seg flere ganger for politiet. De forteller at de ble tvunget av sine svigerforeldre eller andre voksne, til å tigge på gatene i Bergen, Stavanger, Sandnes, Oslo og Kristiansand høsten 2010.

I tillegg skal de ha blitt presset til å stjele mat og klær, selge falske gullringer og armbånd. Det samme skal ha skjedd flere steder i Sverige.

- Ingen respekt - De har holdt meg i beina, de har tvunget meg til å ha sex, til å stjele, tigge og selge falske ringer. Jeg kommer aldri til å ha respekt for disse menneskene. De fortjener det ikke. Disse menneskene respekterer heller ikke andre mennesker. De må forstå at de tvinger barna til å ha sex. De presset meg til å gå ute hele natten. Det er ikke lovlig. De må straffes, forklarte den 14 år gamle jenta.

Når jentene har forsøkt å protestere mot å rydde, vaske, lage mat eller å tigge og stjele, så skal de ifølge egne forklaringer ha fått juling.

- Vi er blitt sparket og slått med kjepper i hodet, i magen og på leggene. Det har skjedd nesten daglig, forklarte jenta.