- Lurte gift i eks-samboerens mat mens hun var på do

Kan ha forsøkt å drepe kvinne på kafé i Hamar, mener politiet. Parets barn var tilstede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En mann er varetektsfengslet, siktet for å ha forsøkt å forgifte sin tidligere samboer. De to var på kafé på Hamar da mannen skal ha hatt gift i middagen hennes.

Politiet mener mannen tilsatte gift i kvinnens mat da hun gikk en tur på toalettet, melder TV 2.

Parets felles barn var til stede under måltidet. Kvinnen ble så syk av maten at hun ble innlagt på sykehus. Politiet kan foreløpig ikke si noe om hva slags gift det skal dreie seg om.

Politiadvokat Barbro Marie Røkenes i Hedmark politidistrikt bekrefter overfor Hamar Arbeiderblad at kvinnen ble så syk at hun ble innlagt på sykehus. Kvinnen skal også ha mistet hukommelsen etter hendelsen 20. mars i år.

Mannens forsvarer, Jonny Christian Schill, sier at mannen tar beskyldningene tungt og at han ikke har noen formening om hva som har skjedd.

Advokat Schill sier til VG Nett at han reagerer på at mannen har blitt varetektsfengslet uten at politiet har lagt fram noen analyseresultater som dokumenterer hva kvinnen har fått i seg av eventuelle giftstoffer.

Kvinnen er nå utskrevet fra sykehuset. Mannen ble først varetektsfengslet for to uker, men mandag forlenget Hedmarken tingrett fengslingen i ytterligere fire uker på grunn av gjentakelsesfare.


(NTB)