Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lurte gullsmykke fra kvinne (87)

- De har ingen sperrer. - Selv slitne narkomane gjør ikke slikt mot eldre, sier Østfold-politiet.

 MOSS I DAG - OSLO I GÅR:  I går var det Aud Sylte (85 - bildet) som ble oppsøkt av en kvinne med følgebil på Ammerud i Oslo - i dag skjedde det samme med en 87 år gammel kvinne på Fleischer Brygge i Moss. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/ DAGBLADET.
MOSS I DAG - OSLO I GÅR: I går var det Aud Sylte (85 - bildet) som ble oppsøkt av en kvinne med følgebil på Ammerud i Oslo - i dag skjedde det samme med en 87 år gammel kvinne på Fleischer Brygge i Moss. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/ DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Rans- og tyveribølgen mot eldre mennesker på gata fortsetter.

I dag fortalte Dagbladet om to kvinner i 80-årene i Oslo som greide å skremme bort  kvinner som på gebrokkent norsk prøvde å lure til seg smykkene deres.

I dag ble en 87 år gammel kvinne fralurt et halskjede i gull på Fleischer Brygge i Moss  av en kvinne som snakket gebrokkent.

Kvinnen oppdaget først da hun var kommet hjem at hennes ekte gullkjede  var byttet ut med et juggelsmykke.

Politiet i Østfold etterlyser nå en tyskregistrert, sort Mercedes, skriver Moss Avis.

- Ingen sperrer - Framgangsmåten er etter samme mønster som vi har sett tidligere. Også i fjor hadde vi slike raid mot forsvarsløse eldre her i distriktet. Slik folk har ingen sperrer.

- Selv slitne narkomane viser respekt og lar eldre mennesker gå i fred på gata, sier operasjonsleder Jon Erik Nygård i Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Den 87 år gamle kvinnen i Moss ble stoppet av en kvinne som sa «hospital, hospital» på gebrokkent språk. Hun kastet seg om halsen på 87-åringen for tilsynelatende å gi henne en klem.

- Hjemme igjen oppdaget hun at gullkjedet var byttet med et falsk smykke, sier operasjonsleder Nygård.

Det er andre vitner som har beskrevet en sort tyskregistrert Mercedes med to menn for politiet. Like før angrepet på 87-åringen fikk flere andre på Fleischer Brygge samme henvendelse fra en kvinne med en slik «følgebil».

Østfold-politiets erfaring fra i fjor er at flere biler opererer samtidig i samme område.

I går ble Aud Sylte (85) utsatt for samme type forsøk på Ammerud i Oslo for andre gang på kort tid.

- Apotek, jeg syk For to uker siden kom en kvinne kom ut fra en mørk grå bil, sa «apotek, jeg syk» på gebrokkent norsk og pekte på en mann bak rattet med et utbrettet kart. 

Kvinnen som spurte etter apotek, la et verdiløst smykke rundt halsen på 85-åringen, tok det ekte smykket og forsvant.

- Jeg hadde alltid på meg det smykket. Jeg fikk det av mannen min da jeg var 30 år, fortalte Aud Sylte til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media