Lurte kidnapperen med sikkerhetsnål

Clay (13) ble kidnappet på skoleveien, bundet og forlatt i skogen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Sheriff Bill Riley i Manatee County er en herdet politimann, men da han så 13-åringen Clay Moore gående mot ham fredag ettermiddag, følte han seg mer som en pappa og bestefar.

- Frysninger gikk nedover armene mine. Det var en vidunderlig følelse, sier Riley til Bradenton Herald.

Truet inn i pickup

Det var slutten på kidnappingsdramaet som denne helgen rystet Florida.

Fire timer tidligere hadde Clay Moore stått på bussholdeplassen med flere kamerater og ventet på skolebussen, da en fremmed mann med pistol truet ham inn i sin røde pickup.

- Han bare løftet ham opp og kjørte avgårde med ham. Han forsvant. Han skjønte ikke hva han skulle gjøre. Det var helt vilt, sier kameraten Rabah Jaffal (14) som stod på holdeplassen med Clay sammen med ti andre.

Kjørte til skogholt

Kidnapperen kjørte 13-åringen til et skogsholt mer enn tre mil unna, teipet 13-åringen fast til et tre og stappet en sokk i munnen hans før han teipet den igjen og forsvant.

- HAN KIDNAPPET FEIL GUTTUNGE. Sheriff Charlie Wells skryter av Clay Moore (13) som slapp unna kidnapperen. Til høyre ser vi Clay når han returneres til familien, i en sivil politibil med sotede vinduer. Foto: AP
- HAN KIDNAPPET FEIL GUTTUNGE. Sheriff Charlie Wells skryter av Clay Moore (13) som slapp unna kidnapperen. Til høyre ser vi Clay når han returneres til familien, i en sivil politibil med sotede vinduer. Foto: AP Vis mer

Mens helikoptre fløy over, og store letemannskaper fra lokalt politi og FBI startet jakten på kidnapperen og gutten, klarte Clay selv å komme seg løs fra teipen med en sikkerhetsnål han hadde i lommen.

Etter å ha frigjort seg gikk han flere timer gjennom skogen til en gård, der han fikk låne en mobiltelefon for å ringe moren sin.

Uten sko

- Denne mannen kidnappet feil guttunge. Dette er en observant gutt. Han er modig, sier sheriff Charlie Wells til AP.

Politimannen Riley svarte på anrop klokken 13:30 nær Kibler Ranch ved Delstatsvei 64 i Manatee. Da han kom til gården, så han en sliten Clay stå der uten sko og med bare en sokk, men han visste umiddelbart at marerittet var over.

- Jeg kjente ham igjen fra bildet, så jeg gikk på radioen og meldte at jeg hadde ham, sier Riley.

Etter en full legesjekk på Manatee Memorial Hospital kunne familien i helgen feire at de hadde fått gutten hjem igjen, med bare mindre skrubbsår. Like før klokken 17 fredag ettermiddag ble de kjørt hjem i en umerket politibil med sotede ruter.

- Clay er ok, alle sammen! ropte lillebror Ethan (7) til venner og naboer inne i huset.

Krav om løsepenger

Men for politiet er dramaet fremdeles ikke over.

I helgen fortsatte jakten på kidnapperen, og klokken 17:15 søndag ettermiddag slo politiet til mot huset til blikkenslageren Vicente Ignacio Beltran-Moreno (22).

Etter ransaking av boligen tok politiet beslag i en rød Ford Ranger pickup som passet beskrivelsen av bilen fra bussholdeplassen.

I huset fant de også en lapp med krav om løsepenger.

- Jeg har vært i politiet i 42 år. Aldri før har jeg sett en lapp med krav om løsepenger, sier sheriff Wells til Herald Tribune.

Sent søndag kveld sier politiet til Tampa Bay at den mistenkte kidnapperen kan ha stukket fra USA.

13-åringen Clay er nå med familien på et trygt sted. Hans tilstand skal etter forholdene være bra, sier polititalsmann Dave Bristow til Bradenton Herald.

PÅRØRENDE VENTER: Clays familie ventet i spenning på nytt om skolegutten.
MED SIKKERHETSNÅL I LOMMA:</B> Clay Moore (13) visste råd da han ble bundet til et tre i skogen.