Lurte kjæresten trill rundt

ETNE (Dagbladet): Den 40 år gamle mannen var sikker på at han var blitt far og at det var hans egen datter han hentet på sykehuset i Haugesund. Sannheten var at hans desperate samboer hadde stjålet barnet fra fødeavdelingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ettermiddag ble kvinnen løslatt av politiet, som ikke så noen grunn til å be om varetektsfengsling.

- Hun har innsett at hun har gjort noe fryktelig feil. Vi føler oss sikre på at dette var et engangstilfelle og at hun ikke vil gjøre det samme igjen, sier politiinspektør Tor Arne Reitan til Dagbladet.

Løslatelsen skjer helt uten vilkår.

- En eventuell psykiatrisk vurdering vil komme seinere, sier Reitan.

Følt barnepress

Overfor politiet har kvinnen gitt en detaljert forklaring på hva som skjedde da hun stakk av med lille Ida fra barselavdelingen på Fylkessjukehuset i Haugesund mandag. Hun hadde i lengre tid, i ren desperasjon over ikke å ha klart å få sitt eget barn, planlagt å bortføre et barn fra sykehuset i Haugesund. Hun skal også ha følt et voldsom press fra familie og omgivelser for at hun skulle bli mor.

- Vi tror hennes forklaring er sannheten slik hun ser den, og at hun ikke holder noe tilbake for oss. Hun har gitt en samlet og troverdig forklaring, sier Reitan.

Lurt trill rundt

Forklaringen er en utrolig historie om hvordan hun blant annet har klart å innbille kjæresten at hun har vært gravid. Samtidig har hun klart å lure svigerfaren trill rundt ved å få ham til tro at han var blitt bestefar for eldstesønnens barn.

Både «barnefaren» og svigerfaren var med på sykehuset da den tre dager gamle jenta ble bortført.

- Det er ingen grunn til å betvile de to mennenes roller i saken. De har trodd fullt og fast på kvinnen, som har sagt at hun har vært gravid og deretter født et barn, forteller Reitan.

Det barnløse paret flyttet for få måneder siden hjem til mannens barndomssted i Etne. Før de flyttet hit, skal det ha vært lite kontakt mellom kvinnen og svigerfaren. Kvinnen lurte også familien til å tro at barnet var sykt og at ingen kunne besøke det på sykehuset.

- Denne saken vil jeg betegne som en dyp tragedie for de involverte, sier Reitan.

Paret har begge en psykiatrisk forhistorie.