Lurte klimatoppmøtet til å forby vann

Deltakere på klimamøtet i Cancùn lurt av lobbygruppe til å støtte et forslag om å forby vann.

VANNVITTIG: Den konservative lobby-gruppa mente klimadelegatene ikke kan nok om naturfag - og det fikk de rett i da flere delegater ble enige om å forby vann under møtet i Cancùn. En pappversjon av Frihetsgudinnen synker ned i et hav av dihydrogenmonoksid utenfor badebyen Cancún i Mexico. Foto: REUTERS/SCANPIX
VANNVITTIG: Den konservative lobby-gruppa mente klimadelegatene ikke kan nok om naturfag - og det fikk de rett i da flere delegater ble enige om å forby vann under møtet i Cancùn. En pappversjon av Frihetsgudinnen synker ned i et hav av dihydrogenmonoksid utenfor badebyen Cancún i Mexico. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deltakere på klimamøtet i Mexico tidligere denne måneden ble lurt til å støtte et forslag om å forby vann. En konservativ lobbygruppe sto bak tullekampanjen.

En rekke av delegatene på konferansen syntes det var en god idé å forby det kjemiske stoffet dihydrogenmonoksid, skriver Finansavisen.

Det de ikke skjønte, var at dette tekniske begrepet rett og slett er et annet navn på vann. Dermed avslørte de sviktende naturfagkunnskaper, ifølge organisasjonen CFACT, som sto bak peket.

CFACT er en konservativ amerikansk organisasjon som bruker tullekampanjen i et forsøk på å sverte arbeidet med å begrense klimaendringene.

Gruppa driver både analyse- og lobbyvirksomhet, og i fjor spanderte den overnatting på medlemmer av Fremskrittspartiets Ungdom under klimatoppmøtet i København.

I oppropet på Mexico-møtet sto det at dihydrogenmonoksid finnes i sur nedbør, noe som jo i og for seg er riktig.

Nesten alle delegatene som ble bedt om å støtte vannforbudet, svarte ja, ifølge CFACT.

Mange deltakere var dessuten positive til å innføre handelssanksjoner mot USA hvis ikke amerikanerne undertegner en internasjonal avtale om å begrense utslippene av klimagasser.

NTB