ARRESTERT: Brødrene ble arrestert tirsdag etter å ha forsøkt å hente milliongevinsten, seks år etter at kupongen ble kjøpt. Foto: Onondaga County District Attorney's Office
ARRESTERT: Brødrene ble arrestert tirsdag etter å ha forsøkt å hente milliongevinsten, seks år etter at kupongen ble kjøpt. Foto: Onondaga County District Attorney's OfficeVis mer

Lurte lottovinner til å tro han vant 5000 dollar - stjal kupongen med 5 millioner dollar selv

Men brødrene ble tatt da de forsøkte å hente premien seks år senere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To brødre i staten New York er tiltalt for å ha lurt til seg en vinnerlottokupong på hele 5 millioner, nesten 29 millioner kroner, dollar fra en kunde i butikken hvor de jobbet.

De to ble oppdaget da de seks år senere forøkte å hente ut gevinsten, like før den gikk ut på dato.

Andy Ashkar (34) hevder han selv kjøpte vinnerloddet i familiens dagligvarebutikk i 2006.

Grunnen til at han ventet med å hente gevinsten og dele den med storebror Nayel (36) var fordi han fryktet det ville ha negativ effekt på forholdet til hans forlovede, skriver ABC News.

Avslørt Fitzpatrick sier den opprinnelige lotterivinneren er en hardtarbeidende far på 49 år.

Ifølge Fitzpatrick var det flere ting som gjorde at lotterimyndighetene reagerte. Ashkar ventet nemlig helt til alle siste sjans med å levere inn vinnerkupongen i mars, og sa han gjerne kunne godta en lavere sum hvis de kunne la være å annonsere ham som vinner.

I håp om at den virkelige vinneren ville ta kontakt laget de ansatte en detaljert pressemelding om brødrene som hadde vunnet fem millioner dollar.

Det viste seg at vinneren hadde blitt lurt til å gi brødrene kupongen i oktober 2006 fordi han ble forvirret over 0-tallene på kupongen.

Løy om beløp Mannen hadde fortalt til en kamerat at han hadde vunnet 5000 dollar, men kameraten hadde sagt at han trodde det var fem millioner dollar.

- Nei, det kan det ikke være, svarte vinneren.

Politiet hevder Andy Ashkar, som stod bak disken i dagligvarehandelen, fortalte mannen at han hadde vunnet 5000 dollar, og foreslo å gi ham 4000 for å unngå skatt på gevinsten.

Millionvinneren syntes det hørtes ut som en god ide, og takket ja med en gang.

Arrestert De to brødrene ble arrestert tirsdag, og Andy Ashkar risikerer nå 25 års fengsel, mens broren Nayel risikerer 15 år for medvirkning til svindel.

- I seks år har han slitt og jobbet hardt. Jeg vil bli veldig begeistret hvis livet hans forandret seg totalt, sier advokat Fitzpatrick.

Brødrenes advokat, Bob Durr, sier de nekter straffskyld.

- De var veldig heldige, sier han til The Syracuse Post-Standard.