Alzheimers:

Lurte mannen til å tro at han var dement i 20 år

En amerikansk kvinne har svindlet ektemannen sin trill rundt siden 1999. Nå risikerer hun flere år i fengsel.

BAK LÅS OG SLÅ: Kvinnen, som er i 60-åra, er varetektsfengslet mot en kausjon på 210 000. Foto: Politiet
BAK LÅS OG SLÅ: Kvinnen, som er i 60-åra, er varetektsfengslet mot en kausjon på 210 000. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne fra East Haven i Connecticut er mistenkt for å ha stjålet over fem millioner kroner fra ektemannen sin.

Politiet mener at kvinnen helt siden 1999 svindlet mannen og overbeviste ham om at han hadde alzheimers, skriver NBC Connecticut.

Nå risikerer kvinnen å bli tiltalt for forfalskning og tyveri, etter at hun blant annet forfalsket signaturen hans på sjekkene han mottok i posten.

Hun forfalsket ifølge påtalemyndigheten også signaturen hans på flere rettsdokumenter.

Kvinnen, som er i 60-åra, hadde full kontroll over ektemannens økonomi, og han hadde ingen anelse om at hun stjal penger fra ham.

Avslørt av ektemannens datter

Først to tiår seinere, i 2019, oppdaget mannens voksne datter dokumenter som fikk henne til å mistenke at faren ble svindlet.

Det skriver lokalavisa New Haven Register.

Politiet i East Haven bekrefter overfor nettstedet at ektemannen og dattera i mars 2019 anmeldte kvinnen og hevdet at hun hadde svindlet ektemannen siden 1999.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 06.06.2013 RØRENDE: 78-åringen Janet Quinn fra Canada har Alzheimers, og sliter med å huske familiemedlemmenes navn. Når hun setter seg ved pianoet, 35 år siden sist, kommer plutselig alt tilbake, og familien forbløffes. Video: Alexandria Sullivan. Vis mer

Diktet opp diagnosen

Kona ble anmeldt, og la alle kortene på bordet.

Politiet forteller at kvinnen hadde overbevist ektemannen om at han hadde alzheimers sykdom for å få full kontroll over økonomien.

- Hun forklarte at da ektemannen ønsket å gå i banken for å ta ut penger, fortalte hun ham at sist han gikk dit lagde han oppstyr på grunn av Alzheimers-sykdommen sin, og det fikk ham til å ikke gå inn for å unngå sjenanse, opplyser politibetjent Gregory Borer.

Han forteller at kvinnen forklarte at hun diktet opp dette scenarioet for å hindre mannen i å gå i banken og dermed oppdage hvor lite penger de hadde på konto.

Pantsatte smykker og mynter

Kvinnen skal også ha innrømmet at hun hadde pantsatt flere av ektemannens eiendeler uten at han visste om det, som smykker og sjeldne mynter.

Hun hevder at hun brukte pengene til å hjelpe andre familiemedlemmer med husleie, mat og billån, og nekter for at hun har brukt pengene på seg selv.

Kvinnen ble torsdag siktet for tyveri og svindel, og kausjonen er satt til 25 000 dollar, altså i overkant av 210 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer