Lurte seg inn til Rimi-Hagen

En 28-åring fra Sandefjord står denne uka i rettssalen tiltalt for å ha svindlet folk for beløp i millionklassen, og stjålet personlige eiendeler fra Stein Erik Rimi-Hagen. 28-åringen har flere ganger oppholdt seg i «Rimi-slottet» i Holmenkollåsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har også overnattet der - noe Stein Erik Hagens sikkerhetssjef liker svært dårlig. En av kreditorene skal til og med ha drevet klappjakt på den svindeltiltalte helt fram til Hagens private dørmatte.

- Jeg er ikke komfortabel med dette, sier sikkerhetssjef Bernhard Melhuus til Dagbladet.
- Vi kommer til å gjennomgå sikkerhetsrutinene på nytt, sier han.

Oppvasken på «Rimi-slottet» kommer opp i forbindelse med rettssaken mot en 28-åring fra Sandefjord.

  • 28-åringen står tiltalt for å ha svindlet flere personer for flere hundre tusen kroner.

Stjal skjøte

Samtidig har Stein Erik Hagen anmeldt mannen for å ha stjålet skjøtet til den 53 fot store havseileren «Canica», to personlige takkebrev etter middager - og en eksklusiv nikkers i skinn. Påtalemyndighetene tror ikke 28-åringen har stjålet nikkersen - og har utelatt dette punktet fra tiltalen.

Stein Erik Hagens sikkerhetssjef, Bernhard Melhuus, understreket i retten i går at Hagen verken hadde forretningsmessig eller privat omgang med 28-åringen.
Han fikk i går kveld full støtte av Stein Erik Hagens informasjonsdirektør, Bjørn Richard Johansen:

- Hagen har aldri møtt ham. Min sjef er ikke på noen måte part i saken. Han har bare anmeldt tyveriet, sier informasjonsdirektøren.

Oldfruen vitner

Rimi-Hagens oldfrue må vitne i retten i dag. Hun må forklare hvorvidt det er hun som har gitt 28-åringen fri adgang til Hagens godt bevoktede eiendom.

- Jeg var der ofte. Noen ganger overnattet jeg også, sier 28-åringen til Dagbladet.

Mannens rådyre, leasede BMW var ofte å se innenfor portene til Hagens eiendom. Årsaken skal ha vært at mannen var nær venn av Hagens oldfrue. Den 37 år gamle husansatte og betrodde kvinnen bodde i en egen fløy i Hagens residens.
Melhuus gikk i retten svært langt i å antyde at oldfruen er skyld i å ha gitt 28-åringen adgang. Johansen er enig:

- Den ansatte er trolig blitt grundig lurt av tiltalte.
Etter hva Dagbladet forstår, må 28-åringen også hatt andre som ga ham adgang til Hagens mest private sfære.

- Ikke komfortabel

- Folk som er ansatt hos kongen, eller for den saks skyld hos Hagen, må skille mellom det å være ansatt og det å være venn. Selv kan jeg kontakte Hagen 24 timer i døgnet, og snakker med ham svært ofte. Men jeg er ikke hans venn. Slik tror jeg også andre i Hagens stab bør tenke, sier Melhuus.

Kongevennen Stein Erik Hagen er for tida i utlandet og ikke tilgjengelig for kommentarer til saken, men sikkerhetssjefen er svært klar når det gjelder 28-åringens «besøk» på eiendommen.

- Hva synes du om at den svindeltiltate mannen har oppholdt seg i Hagens hus over lengre tid?
- Jeg er ikke komfortabel med det, sier sikkerhetssjefen for en av Norges tre- fire rikeste menn.

- Vi kommer til å gjennomgå sikkerhetsrutinene på nytt. Det er framkommet opplysninger i kjølvannet av denne saken som verken Hagen eller vi i staben kan leve med, sier sikkerhetssjef Melhuus og informasjonsdirektør Johansen.

Hagens 37 år gamle oldfrue er, ifølge Creditinform, både styremedlem og medeier i Ross Finans. Gjennom dette firmaet skal 28-åringen ha gjennomført flere operasjoner han nå står svindeltiltalt for.

Creditinform gir for øvrig Ross Finans en rating på 13 poeng av 100 mulige, hvilket betyr at firmaet ikke er vurdert som kredittverdig.

Forelsket

Foruten forholdet med Rimi-Hagen, er Sandefjord-mannen tiltalt for å ha svindlet en rekke mennesker for til sammen 1,7 millioner kroner. Hans egen lillesøster er blant de fornærmede i saken.

I to av de groveste forholdene skal 28-åringen ha svindlet to menn som var forelsket i ham.

  • Den ene er en amerikansk statsborger som 28-åringen traff under en av sine reiser til New York. Ifølge amerikaneren selv - han er avhørt av FBI med norsk politi til stede - ble han lurt til å gi fra seg et kredittkort. Med dette kortet skal 28-åringen ha svidd av 300000 kroner - og hensatt amerikaneren i en helt umulig situasjon. Den forsmådde mannen er av American Express stilt i utsikt sju år under beinharde betingelser.
  • Den andre kreditoren er en eksskuespiller som nå har en administrativ stilling ved et teater i hovedstaden. Det var han som introduserte 28-åringen for Karin «Billeba» Lunden.

- Falt pladask

Fra denne mannen fikk pengeakrobaten hele 800000 kroner, som han skulle investere i Norge og utlandet.
- Jeg falt pladask. Han utnyttet meg kynisk og tenkte bare penger, hevder 45-åringen overfor Dagbladet.

Mannen hadde mottatt arv og ville investere dem fornuftig. I fjor sommer - trekvart år seinere - ville han likevel unne seg et uttak. Han undersøkte der hvor pengene angivelig var investert.

- Sjokket var stort da jeg fant 5000 kroner, og ikke 800000, sier mannen.

Falsk fullmakt

Fra bakre benk følger han rettssaken med stor bitterhet. Mannen regner 300000 kroner som tapt. Han har et visst håp for den resterende halve millionen - fordi et meklerfirma beit på en falsk fullmakt 28-åringen hadde laget.
Sammen med andre skal den teateransatte ha forfulgt tiltalte i en vill biljakt gjennom Oslos sentrumsgater da han skjønte at pengene var borte.

Mannen hevder også at han ved et tilfelle tok seg legitimt inn på Rimi-Hagens eiendom, hvor han skal ha visst at 28-åringen oppholdt seg.

- Brukte 340000

En tredje person som skal være svindlet, er en profesjonell og internasjonalt anerkjent golfinstruktør fra 28-åringens hjemby Sandefjord.

Ifølge tiltalen brukte 28-åringen opp 340000 kroner som han skulle investere for golfinstruktøren og eksmodellen.
- Jeg var der ofte. Noen ganger overnattet jeg også.Svindeltiltalt 28-åring - Folk som er ansatt hos kongen, eller for den saks skyld hos Hagen, må skille mellom det å være ansatt og det å være venn. Bernhard Melhuus

Hagens sikkerhetssjef

FRI ADGANG: 28-åringen kom lett forbi sikkerhetskontrollen ved Rimi-Hagens villa i Holmenkollåsen.