Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lurte til seg 600 000 via falsk nettbank

En Oslomann (23) lurte til seg nærmere 600 000 kroner ved å endre en annen manns adresse og bestille nettbank i hans navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå må han møte i retten, tiltalt for grovt heleri. Bedrageriet skjedde i Oslo i perioden 15. april 2004 til 4. mai 2004. 23-åringen fikk ansatte i Posten til å utbetale ham til sammen 590 000 kroner, tilhørende en 27-åring fra Lillestrøm.

23-åringen fikk ut pengene ved å endre fornærmedes adresse hos Postbanken til en adresse han selv disponerte. Deretter bestilte han nettbank i mannens navn, og overførte så pengene via nettbank til 27-åringens kapitalkonto og videre til brukskontoen hans. Til slutt overførte han pengene til sin egen konto. Deretter gikk han fysisk til fire forskjellige postkontor og tok cirka 150 000 kroner av gangen.

-  Mannen ble sporet opp etter at han overførte pengene til seg selv, sier politiadvokat Kristin Ingeborg Rusdal i Oslo politidistrikt.

-  Vi siktet fire andre i saken også, men de sakene ble henlagt på grunn av bevismangel. Vi står uten spor på dem, så sakene vil ikke bli fulgt opp videre. Men vi har mistanke om at flere er involvert i saken, sier hun.

Rusdal sier de har overvåkningsbilder fra et av postkontorene som knytter 23-åringen til pengebedrageriet.

Erkjenner ingenting

23-åringens forsvarer, Abdelilah Saeme, sier hans klient stiller seg uforstående til tiltalen.

-  Min klient erkjenner ingen straffskyld i saken. Jeg har ikke satt meg inn i dokumentene, så det er for tidlig for meg å kommentere denne saken nå, sier Saeme.

Kristin Paus, informasjonssjef i Postbanken, sier 23-åringen må ha utgitt seg for å være en annen.

-  Han må ha stjålet identiteten til en annen. Sitter du med bankkortet til en annen kan du dessverre komme veldig langt, hvis kortet ikke er sperret, sier hun, og oppfordrer alle til å sperre kortet så fort som mulig hvis det blir borte eller noe annet skjer med det.

Tidligere siktet

Heleri-saken skal til behandling i Oslo tingrett rett over påske. Saken har en strafferamme på inntil seks års fengsel. 27-åringen som er fornærmet i saken var tidligere siktet i samme sak. Saken mot ham er henlagt. Han ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet, men viser til sin advokat.

-  Det er vel ikke så sjelden at en tidligere siktet i en sak ikke ønsker å kommentere. Vi jobber nå med å få tilbake pengene hans, sier hans advokat, Øystein Storrvik.

SPERR KORTET: Informasjonssjef i Postbanken, Kristin Paus, oppfordrer alle til å sperre kortet hvis det blir borte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling