Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lurte til seg to millioner

En betrodd medarbeider ved Diakonhjemmet sykehus i Oslo lurte til seg vel to millioner kroner av sykehusets penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er mannen dømt til fengsel i ett år og åtte måneder, der seks måneder gjøres betinget. Oslo tingrett understreker at den betrodde medarbeideren i en periode på to og et halvt år lurte til seg pengene. Retten mener at medarbeideren, som jobbet med lønnsutbetalinger, fortløpende prøvde å dekke sporene etter sin utroskap.

- Grov kriminalitet

Dommerfullmektig Arne Midelfart ved Oslo tingrett skriver i dommen at den sykehusansatte har gjort seg skyldig i betydelig økonomisk kriminalitet. Medarbeideren tilsto også forholdene i retten. Ifølge dommen la den tidligere sykehusmedarbeideren lønnsutbetalinger til sju tidligere ansatte inn på egen konto. Mannen er for tida uten fast arbeid, men mottar vel 13000 kroner i måneden i dagpenger. - Jeg gjorde dette for å skaffe penger til privat forbruk, forklarte oslomannen i retten. Oslo tingrett skriver i dommen at det ikke har framkommet opplysninger som skulle tilsi at medarbeideren var i noen form for tvangssituasjon.

Erstatning

Retten legger til grunn at mannen har vist et klart og bevist forsett. - Det får derfor også liten betydning om forholdet ved bedre rutiner kunne vært oppdaget tidligere. Siktede har gjennom sin handlemåte nettopp søkt å unngå at det skulle bli oppdaget. Videre er det skjerpende at handlingen er forvoldt av en betrodd person i organisasjonen, skriver dommeren. I formildende retning påpekes det at tiltalte har tilstått, og at han har prøvd å betale tilbake deler av beløpet. Retten understreker likevel at han først tilsto etter å ha blitt oppdaget. - Det framstår som usannsynlig at fornærmede i saken noensinne vil motta fullstendig oppgjør, heter det videre.

I tillegg til fengselsstraff må den tidligere medarbeideren betale 1870000 kroner i erstatning til Diakonhjemmet sykehus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media