- Lusent triks av Mette-Marit

Slottets tidligere soussjef Carl-Erik Grimstad mener kronprinsesse Mette-Marits bekjennelse om sin utagerende fortid bare tre dager før bryllupet, var et lusent triks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til Aftenposten sier Grimstad at pressen lot seg fange av de autoritære omgivelsene pressekonferansen ble arrangert i.

– Husk at dette er statssjefens bolig, den har en egen aura rundt seg, som kan brukes i en helt spesiell setting. Det kronprinsessen her gjorde, var derfor et overgrep mot pressen, et lusent triks. Det var en botsgang for kronprinsessen, samtidig som hun nektet å komme mer inn på hva dette egentlig dreide seg om, sa Grimstad under pressens SKUP-konferanse i Trondheim i går kveld.

Slottets informasjonsstrategi var tema under åpningen av konferansen, der hoffsjef Lars Petter Forberg og Slottets informasjonssjef, Wenche Rasch, også deltok.

Forberg avviste at utspillet fra Mette-Marit var et ledd i Slottets informasjonsstrategi. Det var bare kronprinsessens eget initiativ.

Da det ble kjent at paret skulle gifte seg, ble paret ifølge Forberg enig om at kronprinsen skulle gi et intervju på vegne av de to, til Terje Svabø i NRK. Her fortalte kronprinsen første gang om Mette-Marits «utagerende festing». I ettertid medførte dette en rykteflom.

- Kronprinsessen var derfor flere ganger inne på at hun burde si noe. Det var en prosess som pågikk i halvannet år. At det skjedde kort før bryllupet, skyldes at hun opplevde det som en siste sjanse til få satt ord på det og bli ferdig med sin fortid, sier Forberg.

(Aftenposten.no)