Lutefisken er reddet

Politi og brannvesen rykket raskt og mannsterkt ut da det ble meldt om brann i Stortorverts Gjæstgiveri. Heldigivs gikk det bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tradisjonsrike utestedet holder til i en av Oslos aller eldste bygninger, og er selveste storstua for tigerstadens lutefiskelskere. I løpet av en normal sesong går det med tjue tonn av den påståtte delikatessen i byggets erværdige og vindskeive lokaler.

Politi og brannvesen rykket derfor ut med store mannskaper da det ble meldt om brann i den verneverdige bygningen. Flere sentrumsgater ble sperret av, og røykdykkerne løp inn i bygningen. 30 lunsjgjester ble evakuert.

Årsaken til at brannalarmen ble utløst viste seg å være et mindre branntilløp i søppelrommet i kjelleren. Ingen ble skadet og de materielle skadene skal ha vært minimale.

Dermed kan lutefisken trygt skjelve videre. Selveste «adelsmannen» blant Oslos brune buler har i løpet av sine 300 år sett langt mer dramatikk enn dagens branntilløp. Den kanskje mest kjente episoden i byggets moderne historie var når Oslos tidligere politimester Willy Haugli på slutten av åttitallet sendte opprørspoliti med hunder inn i gjestgiveriet for å pågripe den oppviglerdømte Stein Lillevolden.

<B>FAREN OVER:</B> Brannvesen og politi var raskt på stedet, og fikk raskt kontroll over branntilløpet.