Lutfattig av rådyr lutefisk

Selv om fiskeren bare får 20 kroner kiloet for råvaren - må du betale opptil 380 kroner for lutefisken på restaurant! I år er lutefisken dyrere enn noen gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Aldri har vi spist mer lutefisk. Hver nordmann spiser i gjennomsnitt en kilo lutefisk i året. 4000 tonn skal vi fortære de neste ukene. Restaurantene satser stort på lutefisk denne sesongen.

Prisene er økt med fra 10 til 25 prosent i forhold til i fjor. Undersøkelsen Dagbladet har gjort viser priser fra 85 til 380 kroner for fisk servert to (eller fler ganger) med alt tilbehør.

Den skal være gul og disse akkurat passe på tallerkenen. Noen vil har ertestuing og baconfett - andre flatbrød, sennep og smeltet smør.

God fortjeneste

- Vi tørker, luter og pakker døgnet rundt, sier Kjell Hveding hos Brødrene Hveding AS i Storfjord. Salget øker i år med 20 prosent. Selv han synes lutefisken er blitt veldig dyr på enkelte restauranter. Fiskeren får rundt 20 kroner kiloen for fisken. Etter tørking og luting er prisen steget til 30 kroner. Fiskegrossisten tar rundt 50 kroner kiloet - og du må betale fra 70 til 100 kroner kiloet i fiskebutikken. På restaurant regner man med at en person spiser fra 600 gram til et kilo. Så det er god fortjeneste på fisken når prisen er over 350 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer