Rettsvesenet

Lydbåndet som forsvant: - En rettsskandale

Lagmannens rettsbelæring i den gigantiske narkosaken ble tatt opp på lydbånd, men da forsvarerne skulle bruke lydbåndet hørtes bare sus.

- RETTSSKANDALE: Advokat Fridtjof Feydt mener lagmannens rettsbelæring var mangelfull, og at det er skandale at lydopptaket som skulle blitt tatt opp av rettsbelæringen ikke eksisterer. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
- RETTSSKANDALE: Advokat Fridtjof Feydt mener lagmannens rettsbelæring var mangelfull, og at det er skandale at lydopptaket som skulle blitt tatt opp av rettsbelæringen ikke eksisterer. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I en av de største narkotikarettssakene i Norge - som startet som den hemmelige politioperasjonen «Kiburi», også kjent som Follo-saken - mener advokat Fridtjof Feydt at det er flere skandaler.

Først var det over 400 tolkefeil i saken, hvor politiets tolker hadde gjort flere grove feil etter advokat Feydts mening.

Lydbåndet

Den kjente advokaten reagerte også på lagmann Vincent Galtungs rettsbelæring i Borgarting lagmannsrett.

- Vi ble forsikret fra aktor, statsadvokat Trude Antonsen, om at rettsbelæringen skulle tas opp på lydbånd. Derfor ble det ikke fra vår side bedt om protokolltilførsler, sier Feydt.

Da Feydt og de andre advokatene i saken skulle skrive anken til Høyesterett, oppdaget de at lydopptaket fra rettsbelæringen likevel ikke eksisterte.

- Mangelfull

I en e-post Dagbladet har fått tilgang til, skriver statsadvokat Trude Antonsen:

«Det viser seg dessverre at lydopptaket fra de siste ukene ikke har blitt foretatt pga. en teknisk feil – dvs. det har blitt foretatt opptak, men det er ikke forståelig lyd – bare sus».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer