Lyderhorntunnelen stengt: Tusenvis i kø inn mot Bergen 

Lyderhorntunnelen i Bergen er stengt fra fredag til mandag, etter at det forrige torsdag falt en to hundre kilo tung tunnelvifte ned foran en bilfører. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den to hundre kilo tunge tunnelviften falt forrige torsdag ned fra taket foran en bil i Lyderhorntunnelen i Bergen. En kvinnelig bilfører krasjet inn i viften, men slapp unna med lettere fysiske skader, skriver NRK.

Ifølge kanalen, rykket Vegvesenets ulykkesgruppe ut etter ulykken og konkluderte med at et mekanisk brudd i viftens rotor hadde medført vibrasjoner som førte til at den til slutt løsnet og falt ned.

Etter hendelsen forsikret Statens vegvesen om at det var trygt å ferdes i norske tunneler, men etter en sjekk torsdag kveld har de besluttet å stenge tunnelen grunnet «prekært vedlikeholdsarbeid», skriver NRK.

- De var inne i tunnelløpet og sjekket tilstanden, og har funnet ut at de må ta ned alle viftene, rett og slett, sier trafikkoperatør Jahn Marøy ved Vegtrafikksentralen til kanalen.

I 9.30-tiden fredag melder Vegtrafikksentralen at tunnelen gjenåpner mandag.

Ifølge NRK har tunnelens vestgående løp i lang tid vært stengt om natten grunnet planlagt vedlikeholdsarbeid, deriblant utskiftning av vifter. I tunnelens østgående løp, der viften falt ned, var det egentlig planlagt vedlikeholdsarbeid senere i oktober.

Bergens Tidende meldte fredag morgen at det satt tusenvis av mennesker i kø inn mot Bergen sentrum som følge av den stengte tunnelen.

Ifølge avisa strakk køen seg over 13 kilometer fra avkjørselen til Lyderhorntunnelen og til Haugland på Askøy.

(NTB)