TILGIR: Lydia Tillman (t.v.) tilgir Travis Forbes (t.h.) for drapsforsøket. Foto: Fort Collins Police Dept/AP Photo/Scanpix
TILGIR: Lydia Tillman (t.v.) tilgir Travis Forbes (t.h.) for drapsforsøket. Foto: Fort Collins Police Dept/AP Photo/ScanpixVis mer

Lydia ble voldtatt, dynket med blekemiddel og etterlatt i et brennende hus

Tilgir gjerningsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lydia Tillman (31) feiret 4. juli i år i Fort Collins, Colorado. Der møtte hun en ukjent mann, Travis Forbes (31), som hun seinere tok med tilbake til sin leilighet, skriver ABC News.

I leiligheten voldtok mannen henne, prøvde å kvele henne og slo henne så hardt at kjeven hennes ble ødelagt. For å dekke over det han hadde gjort tømte han blekemiddel på Tillmans kropp og i leiligheten hennes før han tente på og forlot stedet.

Hoppet ut På tross av det hun akkurat hadde gjennomgått kom Tillman seg opp og hoppet ut vinduet i leiligheten som lå i andre etasje. Hun reiste seg igjen etter å ha truffet bakken og gikk mot en ambulanse som kom til stedet.

På vei til sykehuset fikk Tillman et hjerneslag som gjorde at hun falt i koma. Da hun våknet igjen etter over fem uker, kunne hun ikke snakke. Nå  har hun kjempet seg tilbake, og i natt snakket hun og hennes far ut i et intervju på amerikansk TV.

- Jeg kan snakke, sa Lydia Tillman stolt. Hun har fremdeles nedsatt taleevne, så hennes far snakket mest i intervjuet.

I ettertid har Tillman fått vite at politiet allerede jobbet med en sak mot han som prøvde å drepe henne. Travis Forbes (31) var mistenkt for å ha overfalt en annen kvinne, voldtatt henne og dynket henne i blekemiddel. Men det var et overfall som resulterte i et drap.

Tillmans far leste en beskjed til Forbes fra Tillman, der hun forteller at hun tilgir gjerningsmannen.

«Travis Forbes, you caused me no harm. My spirit, my soul and my mind remain untouched. May you find peace in this life», leste faren.

Voldtok og drepte Kenia Monge (19) forsvant fra Denver sentrum 1. april i år, og Forbes var tidlig i politiets søkelys på grunn av en tekstmelding Monges stefar fant på hennes telefon.

Forbes fortalte politiet at han hadde møtt Monge og at hun var full. Han tilbød å kjøre henne hjem, men på veien dit ville Monge ha røyk, så han stoppet ved en bensinstasjon. Og Forbes forklarte at ved denne bensinstasjonen møtte Monge en annen som hun forsvant med.

Overvåkningsvideo fra bakeriet som Forbes leide gjorde at mistanken mot Forbes ble styrket. Kvelden etter Monge forsvant viser film fra overvåkningskameraer at Forbes dro en stor kjølebag inn i fryseren.

Tilsto Da Forbes endelig ble arrestert og siktet for drapet tilsto han, og kort tid etter tilsto han drapsforsøket på Tillman. Forbes forklarte at han tilsto fordi at han hadde mistet kredittkortet sitt den kvelden han begravde Monges lik, og var redd for at det lå begravd med henne, skriver Fox 31.

Han forklarte at Monge var så full at hun mistet bevisstheten i bilen hans, og han voldtok henne. Da han skulle voldta henne for andre gang våknet hun, og begynte å kjempe en kamp som endte med hennes død.

Forbes ble dømt til livstidsdom for drapet og 48 år for drapsforsøket, skriver 9News.

 

DREPT: Kenia Monge (19) ble drept av Travis ForbesFoto: Scanpix/AP Photo/Denver Police Department
DREPT: Kenia Monge (19) ble drept av Travis ForbesFoto: Scanpix/AP Photo/Denver Police Department Vis mer