Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lydighetens pris

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tiår etter tiår var statsinstitusjonen NRK så lydig at den så på seg selv som en aktør i landets utenrikspolitikk. Siden den gang har NRK blitt stiftelse og fått økte muligheter til å styre seg selv. Det stikker ikke dypere enn at NRK ser på seg selv som en aktør når det gjelder den nasjonale spillpolitikken. Kringkastingsselskapets omsorg for kulturminister Trond Giskes nye pengespill Keno, viser at NRK fremdeles er tett vevd sammen med statsmakten.

Kulturpolitikere fra både Høyre, Venstre, FrP og Arbeiderpartiet reagerer både på NRK’s prioritering og kulturministerens suverene styring av det nye pengespillet. Det forstår vi godt. Trond Giske ville ha nye spilleinntekter etter at automatspillene ble mindre aggressive og lønnsomme. NRK trengte en økning i lisensen. Nå har vi fått begge deler og en massiv markedsføring av Keno på NRK. Et så vakkert sammenfall av to interesser kan selvfølgelig være helt tilfeldig. Rarere ting har skjedd før. Uansett er det et lite vakkert syn å se kulturministeren og kringkastingssjefen vandre hånd i hånd for å utbre et unødvendig pengespill.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media