- PAPPA!: På seks uker skal så mange som 2000 barn ha blitt skilt fra foreldrene sine på grensen til USA. En menneskerettighetsadvokat bestemte seg for å offentliggjøre dette lydopptaket, etter å ha hørt hvordan barna blir behandla. Video: NTB Scanpix Vis mer

Lydopptak: Barna gråter og skriker etter foreldrene på den amerikanske grensa

Foreldre og barn blir tvangsseparert fra hverandre.

De små barna skriker etter «mami» og «papá». «Jeg vil ikke at de skal stoppe pappa», sier en av barna. De ti sentralamerikanske barna har nylig blitt skilt fra sine foreldre på den amerikanske grensa.

Hjerteskjærende skrik og gråt fra barna kan høres i et lydopptak publisert av ProPublica, en uavhengig nyhetsside som jobber med gravejournalistikk.

En av grensevaktene sier «vel, vi har et orkester her».

- Vi mangler bare en dirigent, spøker han videre.

«Nulltoleranse»-politikk

De siste dagene har president Donald Trumps administrasjon fått massiv kritikk for internering av barn og tvangsseparasjon av familier.

Justisminister Jeff Sessions kunngjorde i april at migranter som forsøker å ta seg ulovlig over grensa, vil bli behandlet som kriminelle, pågrepet og internert. I praksis betyr dette at alle som blir tatt for å ta seg inn i USA ulovlig, vil bli stilt for retten.

Når foreldrene fengsles har det ført til at barna blir skilt fra sine foreldre.

KRITISK: På seks uker skal så mange som 2000 barn ha blitt skilt fra foreldrene sine på grensen til USA. Praksisen er et resultat av USAs nye «nulltoleranse»-politikk. Vis mer

Mer en 2000 barn har blitt separert fra sine foreldre siden april, og over 100 av disse skal være barn under fire år. Ifølge Washington Post har interneringsfasilitetene for ungdom fylt seg opp siden Sessions innførte «nulltoleranse»-politikk.

Bilder fra den amerikanske grensevakta viser blant annet barn liggende på tynne madrasser på gulvet. Huffington Post skriver at det ser mer ut som et fengsel enn et trygt sted for barn.

Fryktet konsekvenser

Det sju minutter lange opptaket ble gjort inne i en interneringsfasilitet i USA. Personen som valgte å ta lydopptak av situasjonen, har bedt om å være anonym i frykt for konsekvenser.

Vedkommende ga opptaket videre til Jennifer Harbury, en velkjent borgerrettighetsadvokat som i fire tiår har bodd og jobbet i Rio Grande Valley langs grensa mellom Texas og Mexico. Harbury ga opptaket til ProPublica.

Harbury sa at vedkommende som tok lydopptaket var en klient som «hørte barnas gråt, og ble knust av det». Vedkommende antok at barna på opptaket er mellom fire og ti år gamle, og at de hadde vært på senteret i mindre enn 24 timer.

- Få meg ut herfra
Ei seks år gammel jente fra El Salvador bønnfaller grensevaktene gjentatte ganger om å få ringe sin tante.

- Mamma sier at jeg skal dra med tante og at hun skal komme og hente meg så fort som mulig, sier hun.

Jenta, som oppgir et telefonnummer hun har lært seg utenat, har blitt identifisert av ProPublica. De valgte nemlig å ringe telefonnummeret jenta ramser opp, og tanten forteller at «det var det vanskeligste øyeblikket i mitt liv».

- Se for deg å få en telefon fra din seks år gamle niese. Hun gråter og bønnfaller meg om å hente henne. Hun sier: Jeg lover, jeg skal oppføre meg, men vær så snill, få meg ut herfra. Jeg er helt alene, sier tanten til ProPublica.

Moren kan bli deportert
Videre forteller tanten at hun ikke kan hjelpe sin niese. Sammen med sin ni år gamle datter søker hun selv asyl i USA. De ankom for to år siden, og flyktet for nøyaktig de samme grunnene og på samme måte som hennes søster og niese.

De er fra en liten by kalt Armenia, omtrent en times kjøretur fra hovedstaden, men godt innen rekkevidde av den ødeleggende kriminaliteten som herjer, skriver ProPublica.

- Jeg vet hun ikke er en amerikansk borger, men hun er et menneske. Hun er et barn. Hvordan kan de behandle henne slik, sier tanten.

Jenta skal ha blitt flyttet til et krisesenter. Tanten forteller at myndighetene har advart om at hennes mor kan bli deportert.