Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lydopptak kan avsløre terrorbomberens medhjelper

Politiet etterforsker mystiske hostelyder.

RADIKALISERT I ENGLAND: Taimour Abdulwahab skal ha kommet i kontakt med ekstreme miljøer da han bodde i England fra 2001 og utover. Politiet etterforsker om han var alene om terrorbombinga i Stockholm lørdag. Foto: AP/Akira Suemori/Scanpix
RADIKALISERT I ENGLAND: Taimour Abdulwahab skal ha kommet i kontakt med ekstreme miljøer da han bodde i England fra 2001 og utover. Politiet etterforsker om han var alene om terrorbombinga i Stockholm lørdag. Foto: AP/Akira Suemori/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selvmordsbomberen Taimour Abdulwahab sendte et lydopptak til nyhetsbyrået TT og sikkerhetspolitiet Säpo, omkring ti minutter før han sprengte seg selv i lufta i Stockholm sentrum like over klokka 17 lørdag.

Avslører Lydopptaket, som inneholdt trusler, kan vise seg å avsløre at Abdulwahab (28) hadde en medhjelper.

Det skriver Daily Telegraph i dag.

Politiet går nå detaljert gjennom bevismaterialet, og på lydopptaket skal det ha kommet fram det som høres ut som hosting.

Hostelydene kan, i forhold til Abdulwahabs stemme, høres ut som de kommer fra en annen person, som da må ha vært til stede da terrorbomberen leste inn truslene.

Tidligere har politiet gjort det klart at de foreløpig tror Abdulwahab, som ble radikalisert da han bodde i Luton i England tidlig på 2000-tallet, handlet alene.

Fant radio Men påtaleleder Tomas Lindstrand har også påpekt at det fra tidligere hendelser er kjent at det ofte er flere involvert i planlegginga.

«Nå skal deres barn, døtre og søstre dø, slik våre brødre og søstre og barn dør», het det i meldinga der hosten høres.

ALENE ELLER MED MEDHJELPER? Det er det store spørsmålet svensk politi stiller seg. Foto: Privat
ALENE ELLER MED MEDHJELPER? Det er det store spørsmålet svensk politi stiller seg. Foto: Privat Vis mer

Politiet tror en av de seks rørbombene Abdulwahab hadde rundt livet gikk av for tidlig, og at han heller var på vei til kjøpesenteret Åhlens eller t-banen.

På åstedet er det ifølge Expressen også funnet en walkie talkie.

Politiet mistenker at radioen er blitt brukt til å kommunisere med andre involverte. Den kan imidlertid også ha vært brukt som utløsningsmekanisme.

LEDER ETTERFORSKNINGEN: Tomas Linstrand. Foto: AFP/Scanpix
LEDER ETTERFORSKNINGEN: Tomas Linstrand. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!