Lydtrøbbel på Anne Holt-film

Nærmere 70 prosent av lyden på Anne Holt-filmen «Salige er de som tørster» er for dårlig til at filmen kan vises på kino. Lydproblemene har medført ekstraarbeid for skuespillerne som må lese inn replikkene sine på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Da vi hørte gjennom lydopptakene etter at filmen var ferdig innspilt, var vi ikke fornøyd. Vi har derfor valgt å spille inn store deler av lyden på nytt og legge den på i etterkant, forteller Carl Jørgen Kiønig.

Han er regissør av filmen «Salige er de som tørster» som er basert på Anne Holts bestselger om politibetjent Hanne Wilhelmsen.

Flere av skuespillerne, blant andre hovedrolleinnehaverne Kjersti Elvik og Lasse Kolsrud, har måttet lese inn to tredjedeler av replikkene sin om igjen.

Støyproblemer

At hele 70 prosent av lyden må tas opp på nytt er uvanlig mye i norsk spillefilmsammenheng, men regissøren understreker at det ikke er unormalt at 30 prosent av lydopptakene er ubrukelige.

- Vi hadde en del tekniske problemer i opptakssituasjonen. Blant annet viste det seg at studioet på Norsk Film var dobbelbooket, og vi måtte låne Teaterhøgskolens studio på Aker Brygge i stedet. Alle lydopptakene vi gjorde herfra ble ødelagt av støy, blant annet fra airconditionere, forteller Kiønig.

Ikke budsjettsprekk

Regissøren har dessuten valgt å bruke myggmikrofoner i stedet for stangmikrofon som er mest vanlig i spillefilm, men benekter at det har vært utslagsgivende.

Hva lydproblemene koster, vil ikke produsent Petter Borgli fortelle. Han hevder at de vil klare å holde seg innenfor budsjettrammen på 38 millioner som er fordelt på «Salige er de som tørster» og tv-serien «Blodige engler». Filmen og tv-serien har tidligere fått ekstrabevilgninger på grunn av budsjettoverskridelser.

Filmen skal ha premiere 24. oktober.