Lydtrøbbel på Anne Holt-film

Nærmere 70 prosent av lyden på Anne Holt-filmen «Salige er de som tørster» er for dårlig til at filmen kan vises på kino. Lydproblemene har medført ekstraarbeid for skuespillerne som må lese inn replikkene sine på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Da vi hørte gjennom lydopptakene etter at filmen var ferdig innspilt, var vi ikke fornøyd. Vi har derfor valgt å spille inn store deler av lyden på nytt og legge den på i etterkant, forteller Carl Jørgen Kiønig.

Han er regissør av filmen «Salige er de som tørster» som er basert på Anne Holts bestselger om politibetjent Hanne Wilhelmsen.

Flere av skuespillerne, blant andre hovedrolleinnehaverne Kjersti Elvik og Lasse Kolsrud, har måttet lese inn to tredjedeler av replikkene sin om igjen.

Støyproblemer

At hele 70 prosent av lyden må tas opp på nytt er uvanlig mye i norsk spillefilmsammenheng, men regissøren understreker at det ikke er unormalt at 30 prosent av lydopptakene er ubrukelige.

- Vi hadde en del tekniske problemer i opptakssituasjonen. Blant annet viste det seg at studioet på Norsk Film var dobbelbooket, og vi måtte låne Teaterhøgskolens studio på Aker Brygge i stedet. Alle lydopptakene vi gjorde herfra ble ødelagt av støy, blant annet fra airconditionere, forteller Kiønig.

Ikke budsjettsprekk

Regissøren har dessuten valgt å bruke myggmikrofoner i stedet for stangmikrofon som er mest vanlig i spillefilm, men benekter at det har vært utslagsgivende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer