Lykke Reppe får minst 6 års fengsel

Er ikke psykisk syk, slår rettspsykiaterne fast.

VAR TILREGNELIG: Ane Lykke Reppe (63) måtte hjelpes ut av rettssalen da de makabre bildene av Per-Olov Thernström (63) ble vist i rettssaken. Den norske kunstneren og illustratøren må nå sitte minst seks år i fengsel etter at rettsmedisinerne mener hun var tilregnelig i gjerningsøyeblikket. Foto: Thomas Rasmus Skaug
VAR TILREGNELIG: Ane Lykke Reppe (63) måtte hjelpes ut av rettssalen da de makabre bildene av Per-Olov Thernström (63) ble vist i rettssaken. Den norske kunstneren og illustratøren må nå sitte minst seks år i fengsel etter at rettsmedisinerne mener hun var tilregnelig i gjerningsøyeblikket. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den norske kunstneren Ane Lykke Reppe ble 10. juni i år dømt for drapet på gårdbrukeren Per-Olov Thernström (63) i sommerhuset ved sjøen Mangen i Molkom utenfor Karlstad 18. juli i fjor.

Hun ble da dømt til rettspsykiatrisk undersøkelse.

I går ble resultatet av undersøkelsen klart. Ifølge rettsmedisinerne var Ane Lykke Reppe frisk da hun drepte Thernstrøm, melder Värmlands Tidning.

Drept med øksReppe ble i svenskenes første rettsinstans frikjent for mord, som er den svenske betegnelsen for overlagt drap, men dømt for bedrageri.

Retten trodde den gang på hennes forklaring om at hun handlet i nødverge og at hun ble forsøkt voldtatt av Thernström (63) i sommerhuset.

Hun har innrømmet å ha tatt livet av sin venn.Thernstrøm ble drept med en rekke hammer- og økseslag mot hodet, og funnet naken og ille tilredt ni dager seinere.

Minst seks årMinimumsstraffen for drap i Sverige er seks år. Dermed må den norske illustratøren og kunstneren belage seg på lang soning.

Hennes forsvarer, Lena Blixt, mente i rettssaken at hennes klient måtte frikjennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer