Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lykke til, sa Guillou

Justisminister Anne Holt fikk klem og lykke til av forfatterkollega Jan Guillou på bokmessa i Göteborg i går. Der snakket hun om litteratur - justispolitikken vil hun fortsatt bare tenke på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- La meg få litt tid på meg. Det er et døgn siden jeg ble utnevnt til justisminister og jeg har ikke sovet på 72 timer, sa hun til NTB og de fleste andre journalistene på bokmessa.

Dyp uro

Men svenske Expressen fikk lokket henne til følgende utsagn om flyktningpolitikk:

- Jeg kjenner en dyp uro over alle systemer som går ut på at visse mennesker stadig faller utenfor. Hva kan det komme av at det gjennomgående er folk fra den tredje verden som faller utenfor skolesystemet, økonomien og samfunnet?

Latter

Holt var invitert til messa for å snakke om temaet «Den norske krimlitteraturen - best i Norden» sammen med forfatterkollegene Kim Småge og Gunnar Staalesen.

Og Anne Holt åpnet lattergapet til svenskene med å opplyse at hennes første roman «Blind gudinne» ender med at en skandalisert justisminister må gå av.

Om mulighetene for dette kan bli hennes egen skjebne, sier hun til Expressen:

- Går det galt, så får det gjøre det. Jeg håper bare at jeg først får en sjanse til å vise hva jeg står for.

LYKKEØNSKNINGER: Den svenske krimforfatteren Jan Guillou, som i går hadde premiere på sin nye TV-serie med tittelen «Anna Holt - polis», ønsker ekspolis Anne Holt lykke til som justisminister. NTB-foto: LISE ÅSERUD
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media