Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lykkegutten Lille Bølge

Pappa og mamma døde da flodbølgen slo innover Thailand. Men den nyfødte gutten overlevde. På sykehuset har han fått navnet Luk Kluean - Lille Bølge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET (Dagbladet/Expressen): Nå er tsunamibabyen tre uker gammel, en pigg liten krabat som veier 3215 gram og er 52 centimeter lang.

-  Han er alles yndling her på sykehuset, sier sykepleieren On-a-nong Chumaak.

-  Når han ikke spiser, sover han. Se, så søt han er! Se, så mye hår han har!

Kosebamser

På den lille guttens mage ligger hans favoritt, den rosa grisen Bobo. I senga har han en elefant og to kosebamser som sykepleierne har gitt ham.

-  Det ble skrevet om Luk Kluean i thailandske aviser, og dagen etter hadde folk lagt massevis av bleier og klær foran inngangen til sykehuset.

Varsomme

Gutten ligger på Vachira-sykehuset i Phuket, der også ofrene for flodbølgen tas hånd om.

Personalet har fått ordre om å være ekstra varsomme med hvem som slipper inn på pediatrisk avdeling, på grunn av ryktene om at gutten kan kidnappes av mennesker som vil skaffe seg en levende katastrofesuvenir.

Kongens ønske

-  Vi har lagt Luk Kluean i et eget rom, og det er umulig å smyge seg forbi oss som jobber, sier On-a-nong Chumaak.

-  Mange har henvendt seg og vil adoptere ham, også utlendinger. Men det er bestemt at han skal tas hånd om på et barnehjem for foreldreløse i Bangkok. Om et par uker tar vi ham med dit. Det er fint der, og han kommer til å få det bra. Kongen og dronningen er de høyeste beskytterne for barnehjemmet, og det var kongen som ville ha ham dit. Kanskje får han adoptivforeldre seinere, når han blir litt eldre.

Hvit skjorte

Hva som skjedde den skjebnesvangre morgenen 2. juledag, vil Lille Bølge aldri huske. Han kan ha vært ei uke gammel, legene vet ikke helt sikkert.

I grålysningen 29. desember, tre døgn etter tsunamien, kommer ryddemannskapene til byparken i Phuket City, og finner et lite knytte i en kurv. En velernært og frisk gutt, med bleie og hvit skjorte.

Og et brunt bånd på høyre håndledd, den tradisjonelle buddhistiske fødselspresangen som skal gi et langt og framgangsrikt liv.

Håndskrevet

I kurven ligger et håndskrevet brev, uten avsender, der det står at guttens foreldre er tatt av bølgen i Patong.

«Jeg som skriver dette, klarer ikke å ta vare på gutten. Hans start i livet ble meget ulykkelig. Jeg vil derfor at han skal bli lykkelig og få det bra. Jeg kan ikke gi ham det. Derfor legger jeg ham i parken, for jeg vet at han kommer til å bli funnet og bli tatt med til sykehus, der noen vil ta vare på ham.»

-  Det er alt vi vet om hans bakgrunn, sier sykepleier On-a-nong Chumaak.

ET LITE MIRAKEL: Lille Bølge ligger og sover på sykehuset - lykkelig uvitende om oppstusset rundt ham. Gutten ble funnet i byparken i Phuket City 29. desember. I motsetning til Lille Bølge overlevde ikke foreldrene de enorme bølgene som feide innover Phuket tre dager tidligere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media