Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lykkelig skilt

De to siamesiske tvilligene Sa og Ji ble i dag skilt fra hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to fire måneder gamle koreanske søstrene Sa Rang og Ji Hye ble født sammenvokst i ryggen.

I dag ble det to skilt ved operasjon ved sykehuset Raffles i Singapore.

Det var også ved dette sykehuset man prøvde å skille de to iranske tvillingene Ladan og Laleh Bijani som var sammenvokst i hodet. Søstrene på 29 døde av massivt blodtap med 90 minutters mellomrom i operasjonen som fant sted for to uker siden.

Gode prognoser

Sykehuset har foreløpig ikke gitt mer informasjon om helsetilstanden til de to. Etter selve adskillelsen måtte de små babyene starte på de plastiske operasjonene som ennå pågår, skriver AP.

På forhånd var det antatt at operasjonen skulle ta mellom 6 og 8 timer. Tvillingene var sammenvokst i bekkenet, nederst i ryggraden og nederste del av tarmsystemet.

Legene var redde for at tvillingene ville få blant annet deformerte ryggrader om de ikke ble skilt nå. Før operasjonen fikk tvillingenes far Min Seong-Joon at det var 85 prosent sjanse for at de ville overleve.

De nå avdøde iranske søstrene møtte familien til Sa Rang og Ji Hye i juni. De oppfordret dem til å gjennomføre operasjonen.

De fire måneder gamle tvillignene er det tredje paret på to år som har gjennomgått en slik risikofyllt operasjon på sykehuset. To nepalesiske 18-måneder gamle tvillinger som var sammenvokst i hodet ble skilt i november 2001.

<B>STOLT PAPPA:</B> Min Seung-joon holder døtrene i armene sine. I dag ble de to skilt i en operasjon der ti kirurger deltok.
<B>MØTTE DE IRANSKE TVILLIGENE: </B> Fire måneder gamle Min Sa-Rang og Min Ji-Hye møtte de iranske tvillingene Ladan og Laleh Bijani som var sammenvokst i hodet. De to 29-åringene døde etter et forsøk på å skille dem på sykehuset i Singapore.
GODE SJANSER:</B> De to småjentene fikk på forhånd gode prognoser for å overleve. Nå ser det ut til at operasjonen har vært vellykket.