Lykkelig som liten

Lillebrand lever i beste velgående. Hans-Petter Ingrud forlot Storebrand for ti år siden og startet selskapet. Han mener den store har mye å lære av den lille.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans-Petter Ingrud forlot Storebrand for ti år siden og ble en konkurrent med sitt Lillebrand Forsikring.

- Vi bruker det vi lærte i Storebrand-skolen.

Ingrud har sitt kontor i de samme lokalene i Sandvika som Storebrand disponerte da han ble ansatt i 1977.

Sterke følelser

- Jeg har fortsatt sterke følelser for gamle kolleger og synes det er trist at arvesølvet i norsk forsikring skal omfattes med så mye negativt fokus.

- Da jeg jobbet der, var det å snakke stygt om selskapet som å banne i kjerka. I gamle dager ble det sagt at hvis du som god borger skulle sikre din datter, burde du sørge for at hun fikk seg jobb i Storebrand.

Verdien forsvant

Årsaken til at han og flere andre forlot selskapet i april 1992, bare måneder før Jan Erik Langangen havarerte med sitt forsøk på å fusjonere med Skandia, var den nye strategien om at assurandørene skulle spesialiseres.

Først med et skille mellom privat- og næringsmarkedet, dernest mellom skade, liv og pensjon.

- Vi fikk ikke lenger være kontaktperson for å dekke alle kundens behov og dermed forsvant mye av jobbens verdi.

- Hva tror du er hovedårsaken til Storebrands fall?

- De siste åras ledere har vært opptatt av å fusjonere selskapet angivelig fordi man må være stor for å konkurrere, men det tror jeg ikke noe på.

Lite marked

- Norge er et lite marked for alle store internasjonale selskaper og derfor mener jeg Storebrand ville tjent på å drive med det man er best på, nemlig forsikring og forvaltning av fond. Storebrand må lytte mer til grasrota og ta mer hensyn til kundens behov, er mitt råd. Jeg håper virkelig at selskapet lykkes i framtida, sier Ingrud i Lillebrand.

VIL IKKE BLI STOR: - Jeg vil ikke skryte av meg selv, men vi har en sunn økonomi, fornøyde kunder og en bra arbeidsplass, sier Hans-Petter Ingrud i Lillebrand. Faksimilen er fra Dagbladet i går.