Lykkelig som rød og liten

Pølsemaker Terje Kristiansen på Brandbu har alltid rødt kjøtt i disken. Det er fordi han er lykkelig som liten - og øker salget så det freser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRANDBU (Dagbladet): -  I juli solgte vi 30 prosent mer enn i fjor. Hadde vi pakket som industrien, hadde nok kjøttdeigen vår sett likedan ut, sier Kristiansen.

Da EU nektet norske kjøttprodusenter å bruke CO som pakkegass for ferskt kjøtt, ble det grått.

Men ikke Kristiansen sitt på Brandbu. Han har aldri pakket med gass og holder på som før.

-  Her har jeg fint, rødt kjøtt, vet du. Kjøttdeigen vår har rød farge fordi den alltid er fersk hver dag. Vi tilsetter ikke vann og is. For oss lokale pølsemakere var ikke de nye EU-bestemmelsene så ille, hyttefolket kjøper både fem og ti kilo kjøttdeig når de kommer innom. De synes det ser delikat ut i forhold til det grå de får kjøpt i butikkene, men kvaliteten er jo den samme, understreker Kristiansen.

Bruken av pakkegass var ganske særegent for Norge og tilpasset norske distribusjonsforhold.

Men for Kristiansen som alltid har vært den lokale pølsemakeren på Brandbu med de beste pølsene i mils omkrets, blir ingenting forandret.

LURING: Terje Kristiansen får glade kunder fordi han har rødt kjøtt og hjemmelagde pølser. Det er verre for de store kjøttprodusentene - der er kjøttet grått.
NATURLIG RØDT: Kristiansen har aldri pakket med gass.