Lykkeligst i hele verden

Her er folk og land som feier dansker og nordmenn ned fra lykketoppen.

MISSELYKKE:  Bare Miss Spania (Desire Cordero, til venstre) har sneket seg inn i buketten av Miss Universe-kandidater fra verdens lykkeligste verdensdel under konkurransen i Miami i januar i år:  Gabriela Berrios fra Puerto Rico, Jimena Vecco  fra Peru til høyre representanten for verdens aller lykkeligste befolkning -  Sally Jara Davalos fra Paraguay. Foto: Wilfredo Lee, AP/NTB Scanpix.
MISSELYKKE: Bare Miss Spania (Desire Cordero, til venstre) har sneket seg inn i buketten av Miss Universe-kandidater fra verdens lykkeligste verdensdel under konkurransen i Miami i januar i år: Gabriela Berrios fra Puerto Rico, Jimena Vecco fra Peru til høyre representanten for verdens aller lykkeligste befolkning - Sally Jara Davalos fra Paraguay. Foto: Wilfredo Lee, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dersom du trenger impulser et stykke utenfra for å knekke lykkekoden en gang for alle, dra på studietur til Latin-Amerika eller  Sør-Amerika.

Eller finn et fly som går rett til Paraguay.

Ikke navnet de fleste nevner først når de blir spurt om land de forbinder først med Sør-Amerika, men likefullt nasjonen på hele jordkloden som har den lykkeligste befolkningen.

Og det med klar margin, ifølge en rykende fersk undersøkelse gjort til FNs internasjonale dag for lykke, som ble markert for tredje gang sist fredag.

Respekt, vær og hvile Det er nettstedet livescience.com som først publiserer kåringen.

Tusen innbyggere fra 15 år og oppover i 143 land fikk fem spørsmål om hvordan de hadde opplevd dagen i forveien, helt løsrevet fra daglige, økonomiske rammebetingelser.

Spørsmålene gjaldt vær, smil, glede, om de følte seg uthvilt, om de ble behandlet med respekt og om de hadde lært noe interessant dagen før.

Ikke nok med at de snaut sju millioner innbyggerne i kystløse Paraguay  midt inne i Sør-Amerika har mest lykkelig hverdagsopplevelser av alle: topp 10 på lista som hadde Danmark foran Norge først året før, er nå besatt utelukkende av land og innbyggere i Latin- og Sør-Amerika.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.