Lykken er en rullestol

Handikappede Acklaine Marias (7) fra Sør-Afrika ønsket seg rullestol over alt på jord. Nå har drømmen gått i oppfyllelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når mamma Henrietta og Acklaine i morgen reiser tilbake til Cape Town, har de en flunkende ny tohjuling med i bagasjen.

- Dette er en stor lettelse. Nå slipper jeg den tunge belastningen med å bære Acklaine rundt. Tusen, tusen takk, sier Henrietta Marais til leder for TV-aksjonen, Ragnhild Heggen.

Kald og glad

Lørdag skrev Dagbladet om Acklaines møte med norske Stine Frydenlund (10). Begge jentene er handikappede, men lever vidt forskjellige liv på hver sin side av kloden. Hjemme i Asker har Stine både elektrisk og manuell rullestol, krykker og sykkel med hjelpemotor. Hjemme i Bethal Township har ikke Acklaine ett eneste hjelpemiddel.

- Mitt høyeste ønske er at Acklaine skal få en rullestol, sa mamma Henrietta til Dagbladet lørdag.

Lett å bruke

To dager seinere troner Acklaine i rød topplue og tykk boblejakke i rullestolen, som hun har fått til odel og eie fra Alu Rehab.

Kulda river i de brune kinnene, men hele ansiktet smiler når hjulene begynner å rulle over høstløvet i Frognerparken.

- Den er veldig lett å bruke, så Acklaine vil nok ha stor glede av den både når hun er hjemme i leiligheten og ute i gatene, smiler Henrietta.

TV-kjendis

Acklaine Marais ble først kjent som jenta fra kampanjefilmen før årets TV-aksjon. I går kveld ga hun verdens mange fattige funksjonshemmede barn et ansikt under sendingen på NRK. Ragnhild Heggen er imponert.

- Acklaine har gjort en kjempejobb for oss. Derfor var det ekstra hyggelig å få gi henne en rullestol, sier Heggen.

Sårt

For mamma Henrietta har det vært sårt å se hvor mye bedre handikappede barn har det i Norge sammenliknet med Cape Town, men hun tror ikke Acklaine gjør seg noe særlig av det.

- Vi har hatt det veldig fint, og truffet mange nye mennesker. Vi trengte virkelig denne reisen, sier Henrietta.

NYTT KJØRETØY: Når Acklaine Marais kommer hjem til Cape Town i morgen, har hun med seg en flunkende ny, spesialtilpasset rullestol. Stolen er så lett at den kan brukes både inne og ute.