Lykken er ikke store pupper

Noen er små, noen er store. Noen har ståpupper. Hos andre har tyngdekraften seiret. De fleste er likevel fornøyd med puppene sine. Ja, kvinner er mindre opptatt av brystene enn vi tror. Og lykken er i hvert fall ikke store pupper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RAGNHILD (32): BH-størrelse: 85 FF (Har vært 95DD) - De kom i 12-årsalderen. Så ble de bare større og større. Jeg prøvde å dekke meg til med store klær. Følte meg ikke vel. Nå har jeg store helseplager på grunn av brystene og har søkt om brystreduksjon.

- Operasjonskø på tre til fem år... Jeg orker ikke vente så lenge. Jeg bruker et par tusen i måneden på medisiner og kiropraktor. Det blir verre for hvert år. Hun er fortvilt, har dårlig samvittighet overfor arbeidsgiveren på grunn av hyppige sykemeldinger og ønsker seg mindre pupper mer enn noe annet. - Brystene ødelegger livet mitt. Jeg er utslitt om kvelden og legger meg åtte-halv ni. Det er ikke mye til liv for ei jente på min alder. Smertene i nakke, rygg og skulderblader er ille.

- Jeg har ikke råd til å betale for operasjon, men for samfunnet ville det være en god investering å kjøpe meg ut av helsekøen. Nå er jeg sykmeldt to- tre uker med korte mellomrom.

- Jeg hater puppene mine og skjønner meg ikke på jenter som vil ha kjempepupper. La dem heller være litt for små enn for store. Drømmen er å handle lekre bh-er i for rundt hundrelappen. Nå må jeg ut med 600 kroner for en BH på størrelse med en liten spinnaker...

KARI (50): BH-størrelse: 75 B - Jeg fikk pupper da jeg var 13. 45 år gammel fikk jeg brystkreft. Jeg har aldri hatt noe spesielt forhold til brystene mine. De har bare vært der, kjekke til sitt bruk.

- Det var traumatisk å få kreftdiagnosen, men jeg har vært heldig. Da brystet var fjernet, følte jeg meg ferdig med kreften. Ikke følte jeg sorg over tapet av et bryst, heller. Puppen havnet i søpla, og det fortjente den.

- Brystprotese var greit. Helt til sommeren kom og protesen føltes klam. Da jeg hørte om TRAM-operasjonene, der man bruker vev fra buken til å lage nytt bryst, slo jeg til. Nå har jeg et bryst som er 50 år og et som er to og et halvt. Jeg er fornøyd med begge!

- Kvinneligheten min sitter mellom ørene, og ikke i bh-en. Leit at samfunnet er blitt så puppefiksert. Det henger nok sammen idolene våre.

- Det er trist når jentunger i tenårene forlanger silikonpupper... Jeg ville aldri vurdert silikonbryster. De er unaturlige og langt fra spennende. Jeg håper neste generasjon jenter aksepterer at vi fra naturens side er ulikt skapt. En liten, nett pupp er mye finere enn en kjempestor, tung pupp. Både av hensyn til helsa, men også estetisk...

NINNI (27): BH-størrelse 75 - Næ! Det er de minste jeg har sett, sa den kjekkeste gutten i klassen, da han smugtittet ned i Ninnis genser. Hun var 12 og lei seg.

- Lenge så de ut som to myggstikk. Først i 14- 15-årsalderen ble de større. De kom sakte. Jeg har merket at gutter er opptatt av dem. Mange er utrolig puppefikserte.

- Hadde gutter hatt pupper, ville de trolig gått og tatt på dem hele tida! Jeg er fornøyd. Synes de er fine. Silikon ville jeg aldri vurdert, med mindre jeg hadde en liten og en stor. Eller hvis de aldri utviklet seg forbi myggstikkstadiet.

- Det er helt krise at veldig unge jenter er så opptatt av å skaffe seg silikonbryster. De er jo ikke ferdig utviklet engang! Idoler, som Aqua-Lene, har stor påvirkningskraft. Fansen hennes er i den alderen man er mer opptatt av utseende enn personlighet. - Men jeg tror puppetrenden snur. Når jenter som Pamela Anderson og Lek-Linda fjerner silikonet og sier de har det bedre uten, da kan det tyde på at noe skjer. Sjøl er jeg ikke så opptatt av brystene mine, men det er fint å ha dem, særlig i forhold til gutter.

- Gutter aksepterer mye når det gjelder pupper. De er opptatt av pupper, men ikke bare av pupper.

BEATE (45): BH-størrelse 85 B - Jeg skjønner at de som er helt flate vurderer kjøpepupper. Og at jenter som skal leve av utseendet, fikser på naturgavene. Problemet oppstår når Pamela og Aqua-Lene blir idoler for unge jenter.

- Jentungene må tenke seg om. Silikon er farlig, jeg vet det, jeg er sykepleier. Jeg tror ikke menn i første rekke går etter puppestørrelsen. Og mannen min kunne ikke tenke seg å ligge ved siden av meg med en gummiball i hånda. Det må føles naturlig.

- Puppene mine har da gjort nytta si. Jeg har ammet i fire år og fortsatt har jeg glede av dem. De er erogene soner, uansett om de er små eller store, det føles godt når mannen min tar på dem.

- De begynte å vokse fram i tiårsalderen. Mor mobbet meg litt og dyttet en finger borti. Det syntes jeg var motbydelig og bestemte meg for at jeg aldri skulle gjøre slik mot mine egne døtre.

- Som 12-åring gikk jeg mannekeng og syntes de struttet noe helt forferdelig. Jeg følte at alle glodde, men pupper er jo den naturligste ting i verden, enten de er små eller store, og jeg har prøvd begge deler. - Det er andre ting å bli verdsatt for enn store pupper. Man må bare våge å være seg sjøl. Satse på det som sitter mellom øra!

SIGRID (27): BH-størrelse: 85 B - Vi gikk i sjuende da de kom og jentene var veldig opptatt av hvem som hadde de største...

En venninne fikk pupper tidlig og hadde draget på gutta en god stund! Det var status. - Guttene grafset, dro oss med inn på do og var slaver av testosteronet. Vi var fem jenter og 15 gutter i klassen, og vi fikk oppmerksomhet deretter. - Puppene er faktisk det eneste jeg ikke har hatt komplekser for. De er akkurat passe. Silikon har jeg aldri tenkt på og kroppshysteriet skremmer meg. I miljøet jeg vanker i,er ikke folk opptatt av bare det ytre. Men egentlig er det veldig få menn som ikke er opptatt av pupper.

- Når jeg er på byen med litt utringning, får jeg mye mer oppmerksomhet enn ellers, men det er få som ser meg i øynene når vi snakker! Det er seksuelt, selvfølgelig. Jeg har sett menn gå rett på lyktestolper etter å ha sett fine pupper. De forandrer helt personlighet. Men fine pupper er jo flott.

Jeg har selv grepet meg i å se på jenter med pene pupper.

NINNI, 27: «Personligheten sitter ikke i kavalerkløften.»
Beate, 45: «Mannen min ville aldri likt å kose med en gummiball. Silikon uaktuelt!»
SIGRID, 27: «Vis en mann dyp utringning og store pupper, og han forandrer personlighet...»
RAGNHILD, 32: «Jeg hater puppene mine! De har ødelagt helsa mi.»
KARI, 50: «Kvinneligheten min sitter mellom øra, ikke i brystene.»