Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Lyn forbannet» - drepte Lillebo

En plutselig episode gjorde de to tenåringene «lyn forbannet». Få minutter seinere skal Bernt Alfred Lillebo ha blitt drept med to skuddsalver i brystet. Begge påtar seg full skyld for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guttene kan ha skutt hver sin gang.

Det skal være resultatet av de første politiavhørene, som foregikk på politihuset i Tromsø utover kvelden i går.

Etter hva Dagbladet erfarer, skal både 17-åringen og 18-åringen som er siktet for drapet på Reinøya i Finnmark ha samarbeidet godt med politiet.

Guttene skal ha forklart at det bygget seg opp en uenighet mellom dem og Lillebo (52) i en tid før fisketuren og drapet for snart to uker siden.

Guttene skal ha utvekslet erfaringer seg imellom om drapsofferet, som var far til den siktede 17-åringen.

Men guttene skal ha benektet at drapet var planlagt, slik en dansk politietterforsker antydet kort etter at guttene meldte seg.

De to skal ha deltatt på fisketuren med Lillebo uten tanke på ufred.

Banal episode

Men en banal episode som oppsto like etter at alle tre hadde fisket sammen, skal ha ført til at Lillebo ble drept. Drapet skal ha foregått noen minutter seinere, kanskje så mye som et kvarter. Det skal ikke ha vært alkohol med i bildet, ifølge guttene.

Politiinspektør Inger-Marie Landfald vil ikke kommentere avhørsdetaljer.

17-åringens forsvarer, Ole Martin Andreassen, vil ikke kommentere hva hans klient har sagt - utover at han har avgitt en politiforklaring.

- Gutten er preget av situasjonen, men har det etter forholdene bra, sier Andreassen.

Vil samarbeide

Heller ikke 18-åringens forsvarer, Torstein Rugtvedt, ønsker å opplyse noe om bakgrunnen for drapet, utover at hans klient har det bra og er opptatt av å samarbeide.

- Har han erkjent aktiv medvirkning til drapet?

- Han har sagt til meg at han deltok i drapshandlingen.

Dagens fengslingsmøte i Tromsø blir en såkalt kontorforretning. Den vil foregå på herredsrettsdommer Bernhard Halvorsens kontor, uten andre enn ham selv tilstede. Guttene har samtykket til fire ukers varetekt på forhånd.

  • I dag begraves Bernt Alfred Lillebo i Børselv.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling