Lyn slo løs takstein på Karl Johan

Voldsomt uvær i Oslo-området.

NEDSUNKET: Uværet skaper store problemer i Oslo. Her fra Brenna helt sør i byen, der store mengder hagl setter en stopper for veitrafikken. Foto: FRODE FINSRUD
NEDSUNKET: Uværet skaper store problemer i Oslo. Her fra Brenna helt sør i byen, der store mengder hagl setter en stopper for veitrafikken. Foto: FRODE FINSRUD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I ettermiddag er det et voldsomt uvær i Oslo-området, med styrtregn og lyn. Politiet melder på Twitter at lynet har slått løs takstein i en bygning på Karl Johan, og brannvesenet har sperret av nedfallsområdet.

Det brenner i 16.45-tida i et hus på Majorstua, melder politiet.

- Vi sperrer av trafikk i området. Det er så langt ikke meldt om personskader melder de.

Oversvømmelse Politiet sier mange i Oslo-området melder om problemer som følge av været.

BRANN: Det brenner i et trehus i Hjelms gate på Majorstua. Leserfoto.
BRANN: Det brenner i et trehus i Hjelms gate på Majorstua. Leserfoto. Vis mer

På Lofsrud helt sør i byen er det en stor oversvømmelse, og mange biler står fast. Det meldes også at store mengder hagl sperrer framkommeligheten.

I Brennaveien helt sør i Oslo har vannet samlet i en dump.

- Det hadde samlet seg sikkert 80 centimeter med vann, men en dristig Volvo-eier forsøkte seg. Han måtte svømme, forteller Frode Finsrud, som tok bildet over.

- Det var hagl på størrelse med små klinkekuler og kraftig regn. Det var ganske kaos i trafikken, men politiet er kommet på stedet for å hjelpe til, forteller han.

- Kommer fra Østfold - Det er kommet et skikkelig uvær nå. Det har vært mange lynregistreringer i Østfold, og nå er uværet kommet seg oppover til Oslo, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Eldbjørg Moxnes.

Hun sier uværet vil holde seg i hovedstaden utover kvelden.

- Det er veldig lokalt. I enkelte bydeler er det helt tørt, mens i andre bøtter det ned, sier meteorologen.

OVERSVØMMELSE: Fra undergangen på Majorstua T-banestasjon. Leserfoto: SEMMING HARALDSEN
OVERSVØMMELSE: Fra undergangen på Majorstua T-banestasjon. Leserfoto: SEMMING HARALDSEN Vis mer

Uværet har foreløpig herjet hovedsakelig i området sør for Gardermoen, men også i Telemark og Buskerud er det registrert noe nedbør og lyn.

Moxnes opplyser at uværet skyldes ustabile luftmasser.

- Vi regner med at det kommer til å fortsette i morgen, men kanskje blir det en liten bedring inn mot helga, sier hun.

Flomvarsel Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut flomvarsel for Oslo og Østlandet for øvrig på grunn av lokale, intense regnbyger.

Ifølge Meteorologisk institutt, som har sendt ut såkalt obs-varsel for Østlandet og Telemark, ventes det både i dag og i morgen kraftig nedbør på opptil 40 millimeter.

Paradoksalt nok er det lokalt stor skogbrannfare i de samme områdene, på steder der det ikke er kommet nedbør.

MANGE NEDSLAG: Kartet viser antall lynnedslag i sanntid, og viser tydelig situasjonen på det sentrale Østlandet. Grafikk: Lightningmaps.org
MANGE NEDSLAG: Kartet viser antall lynnedslag i sanntid, og viser tydelig situasjonen på det sentrale Østlandet. Grafikk: Lightningmaps.org Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer