Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lyn-trenerens ti spørsmål til Bondevik

Lyn-trener Espen Olafsen og hans svigerfar Sverre B. Barth har mange spørsmål etter at Elfrid Barth (37) og Frøya Olafsen (5) forsvant i flodbølgen. I et åpent brev til statsministeren ber de om svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg ønsker ikke å rette kritikk mot noen. Jeg vil at dette skal være konstruktive innspill til myndighetene. Dette er konkrete spørsmål vi ønsker svar på, sier Espen Olafsen.

Hans kome Elfrid og datteren Frøya er blant de savnede etter flodbølgen i Thailand.

Tung uvisshet

-  Vi opplever situasjonen som tung å bære. Vi opplever enorm uvisshet i forhold til at de to kjære jentene våre fremdeles er savnet. Vi stiller oss spørsmål om hvorvidt det stemmer at letingen er avsluttet. Vi vil vite hva som er gjort for å finne de savnede. Vi vil vite at alt er prøvd, sier Olafsen.

Lyn-treneren var på juleferie i Khao Lak sammen med sønnen, kona og datteren da flodbølgen rammet. Olafsen og sønnen Balder kom seg unna uten store fysiske skader. Hans kone og datter er fortsatt savnet. Familien har gitt opp håpet om å finne dem i live, men håper fremdeles at de kan bli funnet.

Leter

Helt siden katastrofen skjedde, har venner og familie vært i Thailand for å lete. En nær venninne er der fremdeles. Mange av spørsmålene i brevet har hun forsøkt å få svar på fra thailandske myndigheter og fra den norske utenrikstjenesten.

-  Jeg vil gjerne at Dagbladet gjengir brevet. Dette er spørsmål det er viktig for oss å få svar på. Ikke bare for oss, men også for andre pårørende, sier Olafsen.

Sammen med svigerfaren Sverre B. Barth har han sendt brevet til Statsministerens kontor. De håper på svar.

AVSENDER: - Vi vil vite at alt er prøvd, sier brevskriveren, Lyn-trener Espen Olafsen. Hans kone Elfrid Barth (37) og datter Frøya Olafsen (5) er savnet i Khao Lak.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media