- Lynch stjal sangen min

- David Lynch knabbet sangen min til den siste episoden av «Twin Peaks». Vi skulle ha saksøkt ham, konkluderer Paal Waaktaar Savoy. Nå har han knabbet a-ha-låta «Sycamore Leaves» tilbake og bruker den i en ny versjon på den nye Savoy-plata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Waaktaar Savoy var en stor fan av den makabre filmregissøren Lynch. Så stor fan at han ville ha Lynch til å lage en video for a-ha. Derfor sendte han en tape med tre låter, deriblant «Sycamore Leaves», til Lynch.

- Men han sa nei og fortalte at han hadde det altfor travelt med «Twin Peaks» til å lage en video, forteller Paal.

Ikke McDonalds

Men så, da den siste episoden av serie gikk på tv, fikk Waaktaar Savoy seg et realt sjokk.

- Lynch rappet «Sycamore Leaves», bearbeidet den lite grann, kalte den for «Sycamore Trees» og kjørte den i serien uten å spørre oss og uten å gi oss kreditt. Det var ganske frekt, konkluderer Paul, som i dag tar hele greia ganske rolig. Men ikke mer rolig enn at han fant tida moden for å stjele låta tilbake og bruke den på Savoy-album nummer to, «Lackluster Me», der Paul og kona Laurens band beveger seg i en mer indierockpreget retning.

- Dette er ikke noe fast food-album, påpeker Lauren.

Hjemmesnekret

- Albumet avslører nok min splittede smak, mener Waaktaar Savoy som denne gangen deler både vokal og låtskriving med Lauren. Og mens Paul tidligere hadde et enormt apparat rundt seg i forbindelse med utgivelse av a-ha-platene, gjør han og bandet alt sjøl nå.

- Dette er et skikkelig hjemmesnekret album. Vi har laget alle låtene, vi har produsert, vi har designet coveret, regissert tv-spotten og produsert videoen til den første singelen, «Rain», forteller Paul.

Ferie med a-ha

- Vi spilte til og med inn videoen hjemme i leiligheten vår i New York, flirer Lauren.

- Og vi sto for cateringen sjøl. Jeg lagde spaghetti til alle mann, understreker trommeslager Frode Unneland.

TV2s hyping av at et a-ha-comeback skal være rett rundt hjørnet, rister Paul på hodet av.

- Vi har hele tida sagt at vi vil gjøre en plate igjen. Men vi vet ikke når. Og uansett blir det mer som et ferieprosjekt. Det er Savoy jeg brenner for nå, fastslår Paul.