Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lynda trodde aldri hun skulle se de siste bildene av sin avdøde datter Chloe (8) igjen. Så gjorde tyvene helomvending

- Det ga meg troen på menneskeheten tilbake.

MOR OG DATTER: Chloe og Lynda Mccane i et lykkelig øyeblikk før datteren døde. Etter datterens død ble morens laptop med de siste bildene av datteren stjålet fra familiehjemmet. Lynda trodde aldri hun skulle få se bildene igjen. Foto: Privat
MOR OG DATTER: Chloe og Lynda Mccane i et lykkelig øyeblikk før datteren døde. Etter datterens død ble morens laptop med de siste bildene av datteren stjålet fra familiehjemmet. Lynda trodde aldri hun skulle få se bildene igjen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For to uker siden døde Lynda Mccanes datter Chloe Mccane. Chloe ble bare åtte år gammel og led av den sjeldne sykdommen Spielmeyer-Vogts sykdom (kalt Battens i Storbritannia).

Fredag kveld var familien ute av huset for å ta tatoveringer til minne om datteren som hadde dødd elleve dager tidligere. Da slo innbruddstyver til mot familiens hjem i Bangor i Nord-Irland. Dagligvarer, julegaver og verdisaker ble stjålet fra hjemmet, skriver BBC.

Men familiens aller mest verdifulle gjenstand som ble stjålet var en laptop med de siste bildene av datteren. Datamaskinen inneholdt en framvisning som ble vist i datterens begravelse med bilder, musikk og tekst.

Ba tyvene gi den tilbake I løpet av helga gikk den fortvilede og knuste mora ut med en oppfordring til tyvene. Både via britiske medier og Facebook:

- Vær så snill, returner datamaskinen med bildene av datteren min.

I et gråtkvalt intervju med BBC forteller hun om opplevelsen av at tyvene hadde tømt den avdøde datterens rom.

- Å tenke på at noen har tatt seg inn på rommet hennes og gjort det de har gjort, er vanskelig. Vi trodde ikke det kunne bli særlig verre etter alt vi har vært gjennom, sier hun.

Hun trodde aldri hun skulle se datamaskinen og bildene av dattera igjen, men Facebook-oppfordringen hennes fikk i overkant av 1000 delinger, og bare et par dager etter innbruddet, kunne mora takke alle som hadde hjulpet henne.

- Noen med samvittighet - Jeg vil si tusen takk til alle som har delt meldingen min, sendt meldinger til oss og donert penger. Dere har gitt meg et lite håp om at det finnes ordentlige folk der ute. Jeg har nå fått PC-en tilbake. Takk for hjelpa!

Hun fortalte ikke hvordan hun hadde fått maskinen tilbake, men var glad for at noen hadde samvittighet nok til å levere den tilbake.

- Det ga meg troen på menneskeheten tilbake, sier hun ifølge Independent.