Lynet slo ned på NM-arena

Traff tilskuere og speakerbua i rally på Finnskogbanen. Katastrofealarm: over 90 til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Over 90  personer er foreløpig registrert til behandling på sykehus etter en dramatisk NM-runde i rallycross på Velta i Åsnes i Hedmark i ettermiddag. 

Ved 14-tiden slo lynet  ned flere steder blant tilskuerne og på selve Finnskogbanen. Lynet traff blant annet speakerbua på banen og et metallgjerde som mange tilskuere lenet seg mot.

I alt 16 ambulanser, tre helikoptre og helseekspressen på Eidsvoll - en buss bygd som rullende feltsykehus - har vært i aksjon i ettermiddag.

- Sykehusene i Hedmark har satt i verk katastrofealarm. De ber om at tilskuere som forlot arenaen uten å la seg registere, men merket ubehag av lynnedslaget, om å oppsøke lege, sier operasjonsleder Frank Løkken i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Rallyet ble umiddelbart avlyst.

- Gråtende gutt

Dagbladet.no har vært i kontakt med en tilskuer som sto midt blant publikum, der lynet også slo ned.

- Vi var mellom 500 og 1 000 tilskuere som sto på en høyde der lynet slo ned flere steder like før klokka 14. Da hadde det vært buldring og torden et kvarter i forkant. Lynet slo ned i paraplyen til en kamerat som sto ved siden av meg. Det gnistret i paraplyen og han kjente et voldsomt stikk i armen. Han har smerter fortsatt her han sitter i bilen en halv time etter, sier tilskueren Håvard Solstad  (39) til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer