Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lyng: -Basevedtaket en katastrofe for Gardermoen

- Vedtaket om å flytte hovedbasen for teknisk vedlikehold av SAS-flyene er et nederlag for Norge og en katastrofe for Gardermoen, sier ansattrepresentant i SAS-styret, John Lyng, til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han konstaterer at hans argumentasjon i styret om at den tekniske basen på Gardermoen har det beste produktiviteten og den beste kompetansen, ikke nådde fram hos flertallet av de ni styremedlemmene. Flertallet ønsket ikke å bruke ytterligere en måned på å bestemme seg på hvor hovedbasen skal være i fremtiden.

- Dette har vært en av de tyngste dagene i mitt liv. Det var umulig å få gehør for synspunktene. Jeg har nettopp snakket med verkstedsklubbens leder Olav Lie, og vi må nå i tiden som kommer legge opp en strategi for det videre arbeidet og for å lindre effekten for dem vedtaket vil angå, sier Lyng.

Til daglig er John Lyng faglig leder for SAS' norske kabinansatte. Han har ennå ikke nådd fram til enighet med SAS' forhandlere om de kabinansattes del i SAS' spareprogram, og han slåss for arbeidsplassene til vel 300 av de norske kabinansatte.

Lyng frykter at de 417 som så langt er definert som overtallige ved SAS-basen på Gardermoen, bare er de første av flere som må ta sin hatt og gå.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media