BESLAG: Politiet har tatt beslag i treningsjakke fra det lokale idretttslaget, Lyngdal IL.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BESLAG: Politiet har tatt beslag i treningsjakke fra det lokale idretttslaget, Lyngdal IL.  Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Lyngdal-drapet: - Han har erkjent handlingen, men ikke tatt standpunkt til spørsmålet om straffskyld

Politiet jobber med å identfisere avdøde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LYNGDAL (Dagbladet): En mann er siktet for forsettlig drap etter at en mann ble funnet død i en bolig i Lyngdal sent søndag kveld. Når har siktede erkjent å være gjerningsmannen.

- Han har erkjent handlingen, men ikke tatt standpunkt til spørsmålet om straffskyld, sier politiadvokat Hellek Rue til Dagbladet. Dette bekrefter også mannens forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen overfor Fædrelandsvennen. Det er gjennomført et avhør mandag ettermidag, og politiet fortsette med avhør av siktede tirsdag.

KNUST: Vinduet til inngangsdøra er knust på boligen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KNUST: Vinduet til inngangsdøra er knust på boligen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi jobber fortsatt med å identifisere den avdøde og her får vi bistand av Politiets utlendingsenhet, sier Rue.

Det var klokka 23.39 søndag politiet fikk en melding om en skadd person i en bolig i Lyngdal. Politiet var på stedet cirka 20 minutter etter at de mottok meldinga. Da de kom fram til stedet, var vedkommende død. Politiet rykket ut bevæpnet, og Dagbladet kunne se dørvinduet var knust.

Beslag

Da Dagbladet var utafor huset mandag ettermiddag, holdt politiet fortsatt på med etterforskning inne i huset og det ble foretatt rundspørringer i nabolaget.

Politiet tok også beslag i en fotballoverdel fra det lokale idrettslaget og en skjorte som hang til tørk utafor huset.

- Det er gjort beslag, men kan ikke kommentere på bevis på nåværende tidspunkt, sier Rue.

- Tragisk

På adressen der den drepte ble funnet bor det en asylsøker, sier Torrey Nørsett, som driver desentralisert asylmottak i Lyngdal. Han vet fortsatt ikke om personen som bodde der var gjerningsmann eller offer. Politiet på status til de to utenlandske mennene.

- Det har vært lite bråk med ham. Han hadde vært borti en slåsskamp på et annet mottak, men han var en grei kar. Men han har vært mye for seg selv, en enstøing, sier Nørsett, som synes det hele er veldig trist.

- Det er jo tragisk. Noe sånt har aldri skjedd her før, og vi har drevet mottak her i Lyngdal i 23 år, forteler Nørsett, som forteller at mange i mottak er i vanskelig situasjon.

ETTERFORSKNING: Mandag ettermiddag holdt fortsatt politiet på med etterforskning på stedet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ETTERFORSKNING: Mandag ettermiddag holdt fortsatt politiet på med etterforskning på stedet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det er en øvelse i å vente, man sitter på pinebenken, sier Nørsett, som forteller at mannen hadde bodd der i 4 år.

- Vi har ikke fått vite noe enda, jeg har vært i avhør, men de sa ikke noe om hvem som var gjerningsmann og offer.

- Bråk

Dagbladet treffer en nabo som sier at det har vært noen uttagerende folk på døra tidligere.

- Det har vært en del bråk, sier naboen.

Hiwa Saber (27) fra Kurdistan er nærmeste nabo og han forteller til Dagbladet at han også også har hørt bråk.

- Folk har banket på døra midt på natta tidligere. Da har jeg ringt politiet, sier han.