Lynndie hadde sex foran fangene

- Det var motbydelig, sier Norm Coleman om filmene fra Abu Ghraib-fengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske fangevoktere brukte Abu Ghraib som den reneste sexklubben, skriver New York Post om forholdene i det beryktede fengselet utenfor Baghdad.

Sex og fyll var vanlig, hevder en soldat som tjenestegjorde der.

Han forteller at kolleger pyntet rom med sterinlys og underholdt med live-sex mens kameratene satt i ring rundt dem.

Dave Bischel, medlem av Nasjonalgardens 870. militærpolitiavdeling, vendte hjem til USa i april.

I et av rommene var det en seng og en madrass på gulvet. Rundt sto stolene i en sirkel og rommet var fullt av talglys, hevder Bischel.

- Det var klart at man ville underholde et publikum.

Sex foran fangene

Den amerikanske soldaten Lynndie England hadde sex foran fangene i Abu Ghraib-fengselet i Irak.

Bildene der Lynndie England (21) holder en irakisk fange i hundelenke har blitt kjent verden over. Andre bilder fra fengselet viser snerrende kamphunder som truer fanger, irakiske kvinner tvunget til å vise brystene og nakne fanger bundet sammen på gulvet.

Men England finnes på flere bilder, blant annet der hun har sex foran flere av fangene i Abu Ghraib-fengselet.

- Hun hadde sex med flere partnere, sier en folkevalgt til New York Post som fikk med seg den tre kvarter lange bildevisningen.

Kongressmedlem Norm Coleman var også en av dem som holdt ut under hele visningen.

- Det var motbydelig, ikke noe du ville forventet fra amerikanere. Det var mye seksuell aktivitet, ikke med irakere, men våre soldater, sa han.

Skylder på andre

Før bildene av Lynndie Englands sexoppvisning ble vist i Kongressen, forsøkte hun å fremstille seg selv som en motvillig deltaker som bare fulgte ordre.

- Jeg ville virkelig ikke være med på noen bilder. Jeg ble instruert av personer med høyere rang mens de tok bilder, sa hun til en TV-stasjon i Denver.

Hun innrømmet likevel at det var litt pussig at hun ble avbildet smilende, med en sigarett i munnen, mens hun lente seg forover og pekte på kjønnsorganene til en naken fange. Hun nekter å fortelle hvem som skal ha gitt henne ordrene.

England skal stilles for krigsrett anklaget for mishandling av fanger og overfall fyllbyrdet ved vold. Straffen kan innebære alt fra refs til mer enn 15 års fengsel.

Skal ha barn

Ifølge flere medier venter England barn med soldatkollegaen Charles Graner, som hun innledet et forhold til i Irak. For øyeblikket befinner hun seg på en militærbase i North Carolina, men har søkt om å få reise hjem på besøk til familien i West Virginia.

De første fangene i Abu Ghraib-fengselet ble løslatt fredag formiddag lokal tid, og det forventes ifølge det franske nyhetsbyrået AFP at hundrevis av fanger løslates senere på dagen.

<B>MISHANDLET:</B> Lynndie England med en irakisk fange i bånd.
<B>STILLES FOR KRIGSRETT:</B> Den amerikanske soldaten Lynndie England.