Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lynnedslag førte til flere skogbranner i Sør-Norge

Med plutselig tordenvær kom en rekke lynnedslag og brannvesenet i flere fylker måtte rykke ut til meldinger om skogbranner lørdag kveld.

SKOGBRANN: Med plutselig tordenvær kom en rekke lynnedslag og brannvesenet i flere fylker måtte rykke ut til meldinger om skogbranner lørdag kveld. Bildet viser mannskap fra Tokke Røde Kors Hjelpekorps i aksjon i Vrådal. Foto: Røde Kors.
SKOGBRANN: Med plutselig tordenvær kom en rekke lynnedslag og brannvesenet i flere fylker måtte rykke ut til meldinger om skogbranner lørdag kveld. Bildet viser mannskap fra Tokke Røde Kors Hjelpekorps i aksjon i Vrådal. Foto: Røde Kors. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Telemark meldte brannvesenet lørdag ettermiddag at de jobbet med å bekjempe 19 skogbranner i fylket. Flere lynnedslag på kvelden førte imidlertid til flere meldinger om skogbranner, og tre skogbrannfly var i lufta for å sjekke alle meldingene som kom inn, melder NRK.

I 20-tiden meldte brannvesenet i Agder at de rykket ut til skogbrann på Sirneset i Flekkefjord etter melding om brann etter lynnedslag.

Også brannvesenet i Flesberg kommune rykket ut til to skogbranner lørdag kveld. Begge ble slukket, skriver Laagendalsposten.