Lynnedslag i hus og barnehage

Lynet har slått ned i et bolighus og en barnehage i Sandefjord. Det meldes om værkaos i Vestfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et bolighus har tatt fyr etter lynnedslag i Unnebergveien 50 i Sandefjord. Alle beboere skal være ute av huset.

Brannvesenet rykket ut med både stigebil og tankbil.

Slo ned i barnehage Etter lynnedslaget i en barnehage i Feltspatveien 6b er det meldt om svidd lukt. Lynet slo ned like før klokka 12, og brannvesenet måtte rykke ut hit også, skriver Sandefjord Blad.

- I barnehagen er røyklukta lokalisert til en varmeovn, og situasjonen er avklart. Barna er trygt inne i barnehagen, opplyser Sandefjords Blads journalist, Flemming Hofmann Tveitan.

Styrer i barnehagen forteller at alle er i sikkerhet.

- Alt er vel med barn og barnehage, beroliger styrer Gerd Anmarkrud Carlslen i barnehagen. Hun forteller at strømmen gikk i deler av bygget, skrive Sandefjord Blad videre.

Brann i bolighus Mens brannvesenet var ved barnehagen, kom ny alarm om lynnedslag i et hus i området ved Gokstadhaugen. Mannskap rykket ut, men fant ikke ut hvor lynet har slått ned.

Også i et hus i Frankendalsveien i Larvik ble det meldt om røyklukt etter lynnedslag, og Larvik brannvesen er på stedet.

Brannvesenet i Sandefjord har nedt om forsterkninger fra Stokke.

Jordras og stengte veier På grunn av store nedbørsmengder har det gått et jordras i Elveveien i Larvik. Veien er nå sperret for all trafikk.

- Det er store trafikkproblemer i Larvik sentrum ( Kongegata-Prinsegata). Regnværet har ført til at kumlokk har blitt blåst opp. Politiet ber bilister være obs, sier operasjonsleder Knut Henning Bjune i Vestfold-politiet til Sandefjord Blad.