Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presidentvalget i Frankrike 2017

Lynrask nederlags­tale fra Le Pen

- Jeg ønsker at han lykkes. 

Foto: Marine Le Pen gratulerer Macron og ønsker han suksess «i møte med de enorme utfordringene Frankrike står overfor». AP Photo/Michel Euler
Foto: Marine Le Pen gratulerer Macron og ønsker han suksess «i møte med de enorme utfordringene Frankrike står overfor». AP Photo/Michel Euler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De siste prognosene levner ingen tvil - Frankrikes nye president er Emmanuel Macron (39). Prognosene gir Macron 65,1 prosents oppslutning.

Le Pen, som på sin side får 34,9 av stemmene ifølge de siste prognosene, var svært kjapt ute med å kommentere tallene. Minutter etter at prognosen ble offentliggjort, steg hun opp på podiet og uttrykte sin støtte til Macron.

- Jeg ønsker at han lykkes, sier Le Pen på sin egen valgvake.

Ringte Macron

- Franskmennene har valgt en ny president. De har stemt for kontinuitet. Jeg har ringt Macron fordi jeg ønsker det beste for Frankrike, og jeg ville ønske han lykke til, sa Le Pen i en kort tale.

Le Pen sa i sin tale at valget også har røsket opp i gamle partistrukturer i Frankrike, og at kampen nå står mellom «patrioter» og «nyliberalister», skriver NTB.

– Det er denne kampen vi vil utkjempe i valget til nasjonalforsamling, og i den kampen vil jeg stå i front, sa hun.

Le Pen har også tatt til Twitter for å kommentere resultatet, hvor hun gratulerer Macron og ønsker han suksess «i møte med de enorme utfordringene Frankrike står overfor».

Vennlig samtale
Marine Le Pen og Emmanuel Macron har snakket samtale på telefon, opplyser Macrons valgmedarbeidere.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Valgmedarbeiderne beskriver samtalen som «vennlig». De to snakket sammen like før valglokalene stengte.

Frankrikes statsminister Bernard Cazeneuve fastslår allerede at Macron har vunnet presidentvalget. I en pressemelding skriver han at prognosene vitner om klarheten til velgerne som har avvist «ytre Høyres dødelige prosjekt». Han kaller også prognosene en omfavnelse av EU.