Lynsjemobben stormet politistasjonen, og henrettet de to elskerne

Fatiha (18) og elskeren forsøkte å stikke av. Så fikk ektemannen og familien hennes vite hvor de var.

ÆRESDRAP: Den 18 år gamle afghanske kvinnen og hennes elsker ble henrettet av av familien hennes etter at lynsjemobben hadde stormet en politistasjon. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
ÆRESDRAP: Den 18 år gamle afghanske kvinnen og hennes elsker ble henrettet av av familien hennes etter at lynsjemobben hadde stormet en politistasjon. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Angrepet og det brutale drapet på et ungt par i Afghanistan får internasjonal oppmerksomhet etter at detaljene er i ferd med å bli kjent.

Denne søndagen hadde BBC en reportasje på radio, og i går skrev storavisa New York Times en artikkel om hvordan 18 år gamle Fatiha og Hedayatullah i starten av 20-åra nærmest ble likvidert av sine egne familier.

Alt dette skjedde mens politiet var vitner.

250-300 menn

For ifølge rapportene skal Fatiha ha blitt giftet bort mot sin vilje, men hun hadde så valgt å rømme fra hjemmet sitt med den noe eldre Hedayatullah.

Elskeren hennes skal ha vært ustasjonert i landsbyen for den afghanske etterretningstjenesten.

I utgangspunktet var parets plan å ta seg over et fjell i nærheten, for så å komme seg til en hovedvei og vekk i sikkerhet.

Reisen til de to startet bra, og de kom seg vekk fra landsbyen, men ble snart oppdaget av to unge gutter. Disse tipset politiet som ikke trodde på parets forklaring om at de var gift.

Etter at de hadde blitt tatt med til politistasjonen, tok det ikke lang tid før familien til Fatiha fikk høre hvor de befant seg. Myndighetene forteller at så mange som «250-300 tungt bevæpnede menn» marsjerte mot bygningen hvor paret satt i politiets varetekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer