Lynsjestemning i skolegården

Fire gutter ble i går inngående avhørt om sine bevegelser da en 11 år gammel jente ble voldtatt på Haugerud i Oslo onsdag kveld. De fire påstår at de har alibi, og ingen av dem har status som mistenkt i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire som ble tatt inn til avhør i går, ble alle navngitt av en eller flere av de 50 som har gitt politiet tips i saken. Dagbladet var til stede ved Haugerud senter da den ene av dem ble hentet inn til avhør i 11.30-tida i går formiddag. Han ristet på hodet og mislikte situasjonen sterkt.

På skolen som ligger like ved senteret, surret ryktene og elevene snakket om en bestemt elev som ble sett på som mistenkt.

- Vi er redde for at det kan være en av elevene på skolen som har gjort det, sier Runar Nordstrøm (15), og Jonatan Saghaug (15) som er elever ved Haugerud skole. De sier det er lynsjestemning blant elevene.

I går formiddag krydde det av politipatruljer i området, og det økte rykteflommen.

Ikke mistenkt

Fungerende politiavdelingssjef Anne Rynning Aasen ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt understreker at ingen av de fire guttene har status som mistenkt.

- De ble avhørt som vitner, og etter avhør fikk de gå. De er sjekket så godt ut av saken som vi kan på dette tidspunkt, sier Rynning Aasen.

Alle fire har oppgitt at de har alibi. Anne Rynning Aasen bekrefter også at politiet tidlig i neste uke vil forsøke å lage en tegning av gjerningsmannen. 11-åringen har gitt en uvanlig god beskrivelse av voldtektsmannen, som er mellom 15 og 18 år, og av utenlandsk, kanskje pakistansk, opprinnelse.

Hadde ring

I dommeravhøret i går ga 11-åringen flere nye detaljer om gjerningsmannen. Den mest oppsiktsvekkende detaljen er at han har en ring på tommelfingeren på høyre hånd. Ringen er en bred, grå metallring med et svart mønster.

Dessuten har hun oppgitt at gjerningsmannen er 175 cm høy, og at han har en stor nese som er bølgete, fordi han har en kul på neseryggen. Skoene hans var av typen Buffalo.

11-åringen kjente ikke gjerningsmannen fra før.

Politiet har ingen bestemt person i kikkerten.

svein.ove.soreide@dagbladet.no

RYKTEFLOM: Elvene ved Haugerud skole bekrefter at det går mange rykter om hvem gjerningsmannen kan være. Disse guttene er ikke de fire som ble avhørt.