Lynsjet europere - mistenkte organtyveri

To europere er lynsjet, etter at lokalbefolkningen mistenkte dem for organtyveri og drap på en liten gutt.

FUNNET DØD:  8 år gamle Nomena ble funent død på ferieøya Nosy-Be. Etter dødsfalllet ble to menn lynsjet og drept av en rasende mobb som beskyldte dem for å stå bak drap og organtyveri på den lille gutten. Foto:  AFP PHOTO / RIJASOLO
FUNNET DØD: 8 år gamle Nomena ble funent død på ferieøya Nosy-Be. Etter dødsfalllet ble to menn lynsjet og drept av en rasende mobb som beskyldte dem for å stå bak drap og organtyveri på den lille gutten. Foto: AFP PHOTO / RIJASOLO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet på den idylliske ferieøya Nosy Be utenfor Madagaskar har pågrepet 19 personer, etter at rasende mobb med menn og kvinner gikk amok og lynsjet og deretter brente to europeere torsdag.

Ferieøya Nosy Be (Den store øya) - på nordvestkysten Madagaskar - er det viktigste ferieområdet for internasjonale turister på Madagaskar.

Store politistyrker patruljerer nå i den største byen Hell-Ville, for å få kontroll over den rasende lokalbefolkningen.

Lynsjet og brent En fransk og en italiensk statsborger ble lørdag lynsjet, før likene deretter ble brent. Årsaken skal være at lokalbefolkningen hadde mistanke om at de to europeerne hadde drept og stjålet organer fra en åtte år gammel gutt.

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal gutten ha vært savnet ei uke, før han be funnet på den populære Ambatoloaka stranda.

- Kroppen hans var våt da han ble funnet, det er mulig han druknet. Men kjønnsorganet og innvoller var borte, sier lokale lederen Vincent Laza til det franske nyhetsbyrået.

Onsdag i forrige uke begynte det å gå rykter på ferieøya om at åtte år gamle Chaino var kidnappet. Samme kveld forsøkte en mobb med rasende menn å storme den lokale politistasjonen. De var overbeviste om at de som angivelig hadde kidnappet gutten ble holdt skjult på politistasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer