Drapet på Ahmaud Arbery:

- Lynsjing

Ordfører i Atlanta, Keisha Lance Bottoms, la ikke noe imellom da hun ble bedt om å kommentere drapet på den afroamerikanske joggeren Ahmaud Arbery i februar.

SKUTT: Denne videoen viser Ahmaud Arbery mens han jogger nedover gata, sekunder før han blir skutt og drept. Video: CNN. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): - Det er hjerteskjærende at i 2020 så skjer en lynsjing av en afroamerikansk mann, sier Bottoms til CNN søndag.

Arbery (25) var ute og jogget i Glynn County sør i Georgia da han ble skutt og drept 23. februar. Først torsdag - tre måneder seinere - ble en far (64), den tidligere politietterforskeren Gregory McMichael, og sønnen Travis (34) arrestert for drapet etter at en video av hendelsen ble offentliggjort.

Drapet har opprørt store deler av USA.

Avgjørende video

Ifølge en politirapport skal far og sønn ha jaget Arbery i en pickup fordi de mistenkte ham for å stå bak flere innbrudd. Videoen som så dukker opp viser hvordan sønnen skyter Arbery med en hagle. Bottoms tror ikke de to hadde blitt pågrepet dersom videoen ikke hadde blitt offentliggjort.

- Jeg tror absolutt det er grunnen til at de ble siktet. Hadde vi ikke sett den videoen, tror jeg ikke de ville blitt siktet, sier den demokratiske ordføreren, Bottoms.

Hun mener problemet med rasisme går helt til topps i USA.

- Med den retorikken vi hører fra Det hvite hus på så mange måter, så mener jeg mange som er rasister får tillatelse til å være det høylytt, sier Bottoms til CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer