Lysbakken: - KrF og Venstre bør felle regjeringen

Mener det er lite grunn til håp. 

- BØR FELLE:  - Mitt budskap er at KrF og Venstre bør felle denne regjeringen, sier Audun Lysbakken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- BØR FELLE:  - Mitt budskap er at KrF og Venstre bør felle denne regjeringen, sier Audun Lysbakken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV går nå ut og ber samarbeidspartiene Venstre og KrF sørge for at statsminister Erna Solbergs (H) regjering må gå av på mandag.

- Mitt budskap er at KrF og Venstre bør felle denne regjeringen. Nå renner tiden ut, og det er veldig lite grunn til håp om at Høyre og Frp skal gjøre en snuoperasjon i klimapolitikken, sier SV-leder Audun Lysbakken til NTB.

Regjeringspartiene Frp og Høyre har foreløpig ikke klart å få på plass en avtale om statsbudsjettet for 2017 med Venstre og KrF.

Budsjettet skal etter planen vedtas etter finansdebatten i Stortinget mandag.

- Min veldig klare oppfordring til Venstre og KrF er at klima må være viktigst, og at de ikke må bøye seg for et ultimatum, enten det nå er det som har stått der hele veien, eller kommer i form av et kabinettsspørsmål, sier Lysbakken.

Det er regjeringens ultimatum om den såkalte bilpakken som hittil har stått i veien for forsøkene på å få til en budsjettavtale. Pakken ble lagt fram av Høyre og Frp med klar beskjed om at den ikke var gjenstand for forhandlinger.

- Frp kan ikke lenger få lov til å blokkere det som faktisk nå er et flertall i Stortinget for en mer aktiv oppfølging av Parisavtalen. Derfor er det bra om regjeringen må gå, for da kan man få aktivert det flertallet som finnes – på en eller annen måte – for en mer aktiv klimapolitikk, sier Lysbakken.

(NTB)