Foto: Jo Straube
Foto: Jo StraubeVis mer

Lysbakken åpner for å diskutere regjeringsspørsmålet

SV med dårlig valgresultat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er klart man risikerer å havne i skyggen i et samarbeid med et stort parti. Det er ingen tvil om at samarbeidet er utfordrende, men jeg har tro på at det går an å løse. Jeg tror ikke vi skal gjøre dette valgresultatet til et spørsmål om SVs deltakelse i regjering eller ikke, men samtidig er ingen debatt ulovlig å ta nå. Dersom noe vil ha spørsmålet om SV i regjering til debatt, så skal vi ta også den, sa Lysbakken til NTB kort tid etter at den første prognosen viste en oppslutning på 5,1 prosent for SV.

Tallet ble mottatt med en blanding av skuffelse og lettelse på SVs valgvake på Rockefeller i Oslo. Det ble mumlet både «nei» og «jøss» da det ble lest opp at både KrF og Venstre kom foran SV på lista, men samtidig var det lettelse å spore over at partiet ser ut til å kunne komme på 5-tallet.

- Dette er jo et brukbart stykke over meningsmålingene i det siste, og sånn sett er det en lettelse sammenlignet med worst case. Men ingen kan være fornøyd med dette resultatet, sier Inga Marte Thorkildsen til NTB.

Heikki Holmås slår fast at 5,1 ikke er noe SV kan være fornøyd med.

- Vi er nødt til å ta en diskusjon om hvordan vi skal reise oss, klare å mobilisere folk for våre saker. Den diskusjonen starter i morgen, og den skal være åpen.

(NTB)