LEGGER SEG FLAT: Statsråd Audun Lysbakken i Barne- likestillings og inkluderingsdepartementet. Foto: Jacques Hvistendahl
LEGGER SEG FLAT: Statsråd Audun Lysbakken i Barne- likestillings og inkluderingsdepartementet. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Lysbakken beklager

Legger seg flat etter Dagbladets avsløring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Audun Lysbakken legger seg flat overfor Stortingets kontroll og konstitusjonskomite og beklager at Barne- likestillings og inkluderingsdepartementet ikke lyste ut midlene som i fjor ble brukt til selvforsvarskurs for jenter. Dagbladet avslørte for to uker siden hvordan SV-statsråd Audun Lysbakken bevilget 154 000 kroner til Jenteforsvaret. En organisasjon som på søkertidspunktet var en del av hans eget ungdomsparti.

- Jeg har de siste dagene gått grundig gjennom saken og sett på departementets saksbehandling. Økonomiregelverket ble tolket slik at det ikke var nødvendig å utlyse tilskuddene. Det burde vi gjort slik at alle aktuelle organisasjoner kunne søkt. Saken har ikke vært godt nok håndtert av departementet, sier Lysbakken i en pressemelding.

«Bekjentgjøringen av tilskuddet skjedde på en slik måte at potensielle søkere ikke var kjent med muligheten for å søke tilskudd. Jeg ser at dette burde vært håndtert annerledes , særlig sett i lys av at den ene av tilskuddsmottakerne, Jenteforsvaret var en undergruppe av Sosialistisk ungdom (SU) på søkertidspunktet. I en slik situasjon burde departementet vært ekstra påpasselig med å sikre en prosess i tråd med regelverket. », skriver statsråden.

Regelbrudd
Dagbladet har også skrevet at tildelingen kan være i strid med departementenes eget regelverk. Nå tar han grep for å sikre at saksbehandlingen i departementet er i tråd med eget regelverk.

Praksis når det gjelder tilskuddsforvaltningen i departementet skal nå gjennomgås.

- Dette skal gjøres for å sikre at saksbehandlingen er i tråd med økonomireglementet, sier Lysbakken.

Les Lysbakkens svar til Stortinget her.

- Skulle lagt seg flat umiddelbart Frps Anders Anundsen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomitee mener beklagelsen kommer alt for seint.

- Han hadde ikke noe annet valg enn å legge seg flat, men det er helt utrolig at han ikke gjør det med en gang. Det at han har forsøkt å bortforklare gjør dette til en mer alvorlig sak. Han kan takke seg selv for at departementet brøt regelverket og ikke var ærlige fra første stund, sier Anundsen til Dagbladet.

Han mener saken gir grunn til å se nærmere på hvordan departementet håndterer tilskuddsforvaltningen.

- Jeg registrerer at departementet selv signaliserer at de skal gjennomgå dette, men jeg har ikke tillit til hvordan departementet gjennomgår sine egne rutiner, sier Anundsen.

Dagbladet kommer med mer.

DAGBLADET 25. januar 2012
DAGBLADET 25. januar 2012 Vis mer